Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat începerea demersurilor pentru construcţia la Suceava a unui spital de pediatrie, cu o capacitate de 250-300 de paturi


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că vor fi începute demersurile pentru construcţia unui spital de pediatrie, întrucât în judeţul Suceava nu există un spital cu acest profil şi este necesară o astfel de investiţie în domeniul sănătăţii.

Flutur a spus că în urma discuţiilor şi analizelor făcute împreună cu conducerea SJU Suceava s-a ajuns la concluzia că este necesară construcţia unui spital de pediatrie în judeţul Suceava, care să dispună de toate specializările şi secţiile necesare.

El a mai spus că spitalul de pediatrie va avea o capacitate de 250-300 de paturi, şi ar urma să fie amplasat pe terenul în curtea spitalului vechi, unde Consiliul Judeţean Suceava are aproximativ 2 hectare de teren, urmând să fie solicitată cadastrarea acestor parcele.

Flutur a precizat că au fost convenite liniile generale pentru realizarea studiului de fezabilitate, iar împreună cu conducerea SJU Suceava vor fi făcute demersuri de finanţare a acestui obiectiv prin fonduri europene.

“Sunt fonduri multe pentru cele cinci spitale regionale şi sunt convins că prin licitaţie se fac economii de la aceste sume iniţiale şi eu cred că Suceava, cu un spital de copii, va încăpea în această prioritate pentru Guvern, dar e o realitate care ne obligă să facem investiţii în această direcţie”, a mai spus Flutur.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de