Sala de chirurgie vasculara a Spitalului Judetean ar putea fi amenajata daca CJ va sprijini financiar unitatea medicala


Intră acum și în grupul de

Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava va solicita ajutor financiar de la noul Consiliu Judetean pentru amenajarea unei sali de chirurgie vasculara la blocul operator al spitalului. Directorul interimar al Spitalului Judetean Suceava, Doina Elena Ganea, a declarat ca a fost identificat spatiul în incinta unitatii, pentru realizarea acestui proiect fiind necesare aproximativ 4 miliarde lei vechi. Aceasta a explicat ca sala respectiva trebuie sa aiba o suprafata mai mare, deoarece  angiograful care va fi montat acolo are nevoie de spatiu pentru a se misca în jurul pacientului. Totodata, este nevoie si de filtre pentru personalul care trece din zona nesterilizata în cea sterilizata.  

La spitalul judetean a fost reabilitat recent blocul operator, iar în prezent este în curs de finisare o sala pentru interventii neurochirugicale, foarte moderna, realizata din venituri proprii.

Tot la unitatea medicala judeteana s-au definitivat lucrarile de reabilitare si modernizare la Unitatea Primire Urgente, nemaifiind nevoie decât de dotarea cu mobilier în sala de pediatrie. De asemenea, personalul a fost instruit cum sa foloseasca noua aparatura.

La UPU au fost schimbate tâmplaria la usi si ferestre, instalatiile  electrice si sanitare, s-a montat pardoseala epoxidica, s-a amenajat camera de triaj si s-a facut o recompartimentare a sectiei, lucrarile costând  peste 8  miliarde lei vechi.

Si Sectia Gastroenterologie a Spitalului Judetean Suceava a fost dotata cu un laparoscop, aparatul fiind completat cu o trusa pentru endoscopie gastrica, care functioneaza împreuna cu laparascopul. Aparatul costa circa 12000 euro, fiind foarte util în investigatii ale tubului digestiv. 


Intră acum și în grupul de