Judetul Suceava nu are suficient teren pentru persoanele carora li s-a reconstituit dreptul de proprietate


Intră acum și în grupul de

Judetul Suceava mai are nevoie de o suprafata de aproape 5000 de hectare pentru punerea în posesie a unor persoane carora li s-a reconstituit dreptul de proprietate de Comisia judeteana de fond funciar sau a hotarârilor instantelor de judecata, dar nu au fost puse în posesie. În urma centralizarii datelor de la comisiile locale de fond funciar s-a constatat ca pentru 3019 ha, din care 2064 ha teren agricol, a fost reconstituit dreptul de proprietate de Comisia judeteana de fond funciar, iar 1654 ha, din care 806 ha terenuri forestiere, prin hotarâri ale instantelor de judecata, definitive si irevocabile.

Prefectul de Suceava, Alexandru Baisanu, a declarat ca, data fiind aceasta situatie, în judetul Suceava, mai este necesara o suprafata de 2.911,99 ha teren agricol si o suprafata de 1.762,44 ha teren cu vegetatie forestiera pentru punerea în posesie a persoanelor carora li s-a reconstituit dreptul de proprietate. Acesta a spus ca 687, 8 ha de teren se afla sub luciul de apa în noua localitati, iar alte terenuri care nu au putut fi puse în posesie sunt în Suceava, cu 165,50 ha, ocupate de blocuri sau obiective industriale, în Radauti cu 57,60 ha ocupate de blocuri, obiective industriale, în Hantesti cu 395 ha ocupate de acumularea Bucecea si situate pe raza judetului Botosani, la Ilisesti cu 250 ha, ca drept de proprietate pentru Academia Româna, Mitocu Dragomirnei cu 50,86 ha ocupate de acumularea Dragomirna sau Scheia, cu 62,63 ha ocupate de zona industriala a Sucevei.

Prefectul a spus ca va discuta cu primarii localitatilor care au terenuri disponibile pentru a fi puse la dispozitia proprietarilor si a mai aratat ca 1200 de hectare sunt disponibile la ADS Suceava. Acesta a adaugat ca terenurile aflate la ADS trebuie sa fie restituite proprietarilor indiferent daca pe acestea sunt în prezent contracte de concesiune. “Potrivit legislatiei, în cazul în care exista un proprietar, concesiunea pica, iar ADS are obligatia sa puna terenul la dispozitie”, a mai afirmat prefectul Baisanu.

 
­


Intră acum și în grupul de