Handbal. CS Universitatea Suceava : Pe 9 iulie se stabileste tintarul Ligii Nationale


Intră acum și în grupul de

Miercuri, 9 iulie 2008, de la ora 12, la sediul Federatiei Române de Handbal va avea loc tragerea la sorti a numerelor pentru întocmirea programului competitional 2008-2009.

Din partea echipei CS Universitatea Suceava la aceasta actiune va lua parte antrenorul Petru Ghervan. Tehnicianul echipei locale a precizat ca programul de pregatire al “studentilor” se va baza si pe rezultatele tragerii la sorti de miercuri. “La aceasta întâlnire se va decide si data pâna la care se vor disputa etapele din turul campionatului întrucât echipa nationala va participa în luna ianuarie la Campionatul Mondial din Croatia si tot în aceasta toamna sunt programate si preliminariile pentru Campionatul European. Va trebui sa vedem care este valoarea echipelor pe care le vom întâlni în primele 5-6 etape pentru a stabili momentul în care ar fi oportuna atingerea unei forme sportive cât mai bune. Sigur, jucatorii nu sunt niste motoare care pot fi programate dar cu un program de pregatire bine structurat se poate obtine acest lucru”, a declarat Petru Ghervan. 

La înscrierea în editia 2008-2009, pe lânga documentele obligatorii prevazute în regulamentul Ligii Nationale, echipele vor fi nevoite sa prezinte dovada detinerii în proprietate a salii în care vor disputa jocurile de pe teren propriu sau contractul de închiriere a salii, pe o perioada de minimum 2 ani, precum si contracte de munca încheiate cu cel putin 7 sportivi, acesta fiind un prim pas pentru îndeplinirea conditiilor de înfiintare a Ligii Profesioniste de Handbal. “Sala de sport de la LPS se afla în patrimoniul Primariei Suceava care ne-a sustinut constant în ultimul timp si nu cred ca vom avea probleme. Vom primi probabil un asemenea contract pe care îl vom prezenta la federatie”, a spus Petru Ghervan.

Toate cele 14 cluburi din Liga Nationala trebuie sa confirme pâna miercuri masura adoptata de Consiliul de Administratie al FR Handbal referitoare la continuitatea pe un ciclu de 4 ani a desfasurarii Ligii Nationale cu câte 14 echipe, precum si a obligativitatii cluburilor din Liga Nationala de a avea o echipa de tineret începând cu sezonul 2009-2010.
Întrucât din toamna, CS Universitatea va mai avea o echipa si în Divizia A, Petru Ghervan va propune miercuri reducerea numarului de jucatori de baza ai primei echipe de la 12 la 9 sau 8. “Voi propune aceasta masura si sper sa fie de acord si celelalte cluburi pentru ca mai sunt si alte formatii în situatia noastra. Vrem sa avem 8-9 jucatori stabili la prima echipa iar 5-6 sa penduleze între echipa din Liga Nationala si cea din Divizia A. Astfel am oferi sansa de progres unor jucatori mai tineri sau care ar creste ulterior în valoare”, a explicat antrenorul universitarilor. 


Intră acum și în grupul de