Polo : Dezastru pentru “tricolori”: Romania-Germania 4-8, in cadrul grupelor Campionatul European


Intră acum și în grupul de

Nationala de polo a României a bifat înca un esec în cadrul grupelor de la Campionatul European, competitie ce se disputa la Malaga. Dupa ce au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing, motiv pentru care antrenorul Vlad Hagiu si-a depus demisia, tricolorii au continuat seria prestatiilor jalnice si în fata echipelor de pe Batrânul Continent.
În partida de debut a Campionatului European, nationala de polo a României a fost învinsa de una dintre cele mai slabe echipe din concurs, Macedonia, cu scorul de 6-10. A urmat un alt esec, contra Italiei, scor 7-12, dar imaginea noastra a fost oarecum salvata în meciul cu Serbia, dupa egalul cu 6-6.

Dar în cursul zilei de luni, tricolorii au simtit din nou gustul esecului, de data aceasta în fata Germaniei. Nemtii s-au impus cu scorul de 4-8 (1-2, 2-1, 0-3, 1-2), gratie inspiratiei venite din partea jucatorilor Tobias Kreuzman (3), Steffen Dierolf (2), Thomas Schwertwitis (1), Moritz Oeler (1) si Andreas Schlotterbeck (1). Golurile formatiei pregatite de Cornel Rusu au fost marcate de Radu Cosmin (1), Andrei Iosep (1), Andrei Busila (1) si Edward Andrei Dina (1).

La Campionatul European participa 12 echipe împartite în doua grupe, din care se vor valifica mai departe primele trei clasate. Câstigatoarele grupelor vor accede direct în semifinalele competitiei, în timp ce echipele de pe locurile doi si trei îsi vor disputa celelalte doua locuri din penultima faza a turneului. Urmatorul meci al tricolorilor este programat azi, contra Rusiei, de la ora 13.30.


Intră acum și în grupul de