Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi reia proiectul pentru amenajarea a 4.364 de locuri de parcare, respinsă de consilierii PSD: Am așteptat zadarnic și soluția consilierilor PSD Suceava


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat dumnică intenția sa de a repune în dezbaterea Consiliului Local a proiectului privind inventarierea unui număr de 4.364 de locuri de parcare în municipiul Suceava care apoi să fie amenajate, precizând că de la respingerea proiectului în ședința din 27 iulie de consilierii PSD a așteptat ca în cadrul ședinței din 31 august aceștia să vină cu soluția lor pentru rezolvarea problemei stringente a parcărilor din municipiu, dar că aceasta nu a fost prezentată.

 

Viceprimarul a arătat că în 27 iulie a propus Consiliului Local un proiect de hotărâre prin care să fie inventariate 4.364 de locuri noi de parcare.

„După aprobarea acestui proiect, urma intabularea acestor suprafețe și apoi modernizarea lor. Aveau de câștigat atât sucevenii cu mașini, prin construirea acestor locuri de parcare, dar și cei care doresc mai mult spațiu verde. După bordurare, asfaltare, marcare și delimitare, spațiul verde care rămânea era într-adevăr protejat de tot pietrișul actual pe care și l-au pus oamenii pentru a-și parca mașinile și, mai mult, odată cu Registrul Spațiilor Verzi, terenurile rămase se puteau reabilita”, a explicat Harșovschi pe pagina sa de socializare.

El consideră că acest proiect era un moment „T0”, deoarece orice altă intervenție asupra spațiului verde era evidențiată imediat și sancționată.

„Din motive neînțelese nici acum, consilierii PSD nu au votat acest proiect. Explicația lor nu am înțeles-o, nefiind coerentă deloc, singurul lucru pe care l-am dedus eu era acela că ei nu doresc să se facă lucrurile în “grabă” (să mai stăm 3 ani, poate câștigă ei Primăria și abia atunci se vor gândi cum să facă)”, a adăugat viceprimarul.

Lucian Harșovschi a spus că nu vede logica consilierilor PSD deoarece, la mai bine de o lună distanță, joi pe 31 august, a avut loc o nouă ședință ordinară de C.L. Suceava în care se aștepta la soluția acestora privind parcările.

„Am tot așteptat să vină să spună cum văd ei aceste parcări, ce e rău în acest proiect și care este viziunea lor pentru a pune un proiect comun pe ordinea de zi. Ei bine, am așteptat și după înmânarea mapelor cu proiectele supuse dezbaterii, poate vor aduce ideile lor chiar în ziua ședinței și, de ce nu, să repunem proiectul pe ordinea de zi suplimentară din 31 august.Ei bine, stimați suceveni, nu au făcut acest lucru demonstrând încă o dată că dau dovadă de demagogie. În schimb, prin nevotarea proiectului din 27 iulie, au lăsat sucevenii fără parcări modernizate!”, a scris viceprimarul.

El a anunțat că în aceste condiții,  în ședința din luna septembrie a Consiliului Local, va repune proiectul pe ordinea de zi și speră ca și consilierii PSD vor vota proiectul.

„Poate le vine mintea la cap și îl votează (și datorită presiunilor făcute de dvs., sucevenii).Îi invit respectuos la treabă alături de noi, îi rog să vină cu proiecte, nu doar cu critici neconstructive, sa nu mai respecte “ordinul pe unitate” pe care l-au primit, acela de a se opune la tot și la toate și să lase campania electorală deoparte deoarece mai este mult până în 2020”, a conchis Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de