Ședință de Guvern la Suceava. Prefectul Mirela Adomnicăi: Avem mai multe variante și trebuie pregătit contextul. Vor trebui pregătite și proiecte necesare județului care să fie adoptate atunci


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că o acțiune importantă pentru marcarea Centenarului Unirii Bucovinei cu România ar fi organizarea, la Suceava, a unei ședințe de Guvern.

„Eu îmi doresc o ședință de Guvern la Suceava. Avem mai multe variante și trebuie pregătit contextul pentru acea ședință de Guvern. Ar fi un eveniment pe care județul Suceava îl merită și se justifică o ședință de Guvern la Suceava”, a spus Adomnicăi în cadrul emisiunii.

Prefectul Mirela Adomnicăi a spus că pentru ședința de Guvern care ar urma să fie organizată la Suceava va trebui să fie pregătite proiecte necesare județului Suceava și care să fie adoptate atunci.

„Prioritățile pentru județul Suceava nu sunt nici foarte multe și nici prea puține. Atunci prioritățile trebuie prioritizate pentru ca solicitarea pe care o formulezi să aibă șansă sută la sută să fie realizată pentru că trebuie țintită foarte bine o solicitare în condițiile în care sunt atâtea județe, sunt atâtea regiuni care pot fi clasificate în ceea ce privește abordările în problema investițiilor. Din nefericire și regiunea Nord Est și județul Suceava, din diferite motive, sub diverse guvernări nu s-a situat într-un top în ceea ce privește preferințele pentru investiții. De aceea este foarte bine să ne gândim ce ne dorim, ce e mai important pentru noi”, a spus Adomnicăi.

Ea consideră că este nevoie de abordarea pragmatică a acestor probleme.

„Să nu fabulăm în fiecare zi despre tot felul de proiecte fără șanse de realizare. Abordarea pragmatică mi se pare cea mai eficientă”, a spus prefectul.

Ea a adăugat că a citit și în presa locală, dar a constatat și în discuțiile cu diverse medii că sucevenii se plâng că, în comparație  cu vestul țării în Suceava nu e niciodată nimic.

„Eu cred că o abordare pragmatică a prioriăților susținută cu un lobby, cel puțin pe această guvernare, sunt convinsă că după trei ani de zile vom avea un bilanț cu care să ne putem mândri în județul Suceava.Eficiența presupune să faci lucruri și să nu vorbești despre ele”,a spus Mirela Adomnicăi.

La Suceava a mai fost organizată o ședință de Guvern în anul 2003 când premier era Adrian Năstase, iar ulterior s-a aprobat creditul de 83,6 milioane de euro pentru proiectul ”Suceava-utilități și mediu”.

 

 

 


Intră acum și în grupul de