Poliția Suceava: Zeci de controale și amenzi de peste 33.000 lei în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice şi ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Suceava, în cooperare cu specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor și ai Gărzii Naționale de Mediu, au acționat, în perioada 29.08 – 30.08.2017, pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte şi de siguranţă alimentară.

Astfel, în cadrul acţiunii, echipele mixte au executat 81 de controale, fiind verificate 151 de societăţi comerciale, amenajări piscicole, asociaţii, ambarcațiuni și autoturisme.

În urma acțiunii, polițiștii au constatat șase infracțiuni, din care patru pe linie de pescuit și acvacultură, și au depistat în flagrant patru persoane, acestea fiind cercetate pentru abateri privind infracţiuni la domeniul piscicol.

„Au fost aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 33.065 lei. De asemenea, au fost ridicate două plase monofilament şi confiscate 10 kg pește”, au informat reprezentanții IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de