Magazin mixt din Frătăuții Noi, distrus de un incendiu

Un magazin mixt din comuna suceveană Frătăuții Noi a fost distrus de un incendiu izbucnit duminică noapte, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

FOTO; Arhivă

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, Alin Găleată, la fața locului au intervenit cu trei autospeciale militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Frătăuţii Noi.

”La sosirea echipajelor, magazinul ardea în întregime şi exista pericolul de propagare la o casă de locuit aflată în imediata apropiere”, a declarat Găleată, precizând că incendiul, anunțat prin 112 la ora 23:35, a fost lichidat la ora 1:55.

În incendiu au ars clădirea magazinului (din lemn) pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp, aparatură electrocasnică, documente, mărfuri alimentare, mase plastice, vopseluri şi altele. Acoperişul terasei magazinului s-a degradat pe 20 mp. De asemenea, s-au degradat şi obiecte de mobilier metalic.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa din apropiere”, a mai arătat  purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.