487 de tineri s-au înscris la concursul de admitere la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni


Intră acum și în grupul de

La concursul de admitere ce se desfășoară în perioada 2-10 septembrie a.c., la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, s-au înscris 487 de candidaţi, din care 65 femei și 422 bărbați.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției de învățământ, locotenent-colonel Cristian Ipate, modul de desfășurare a concursului a fost prezentat candidaților la sediul școlii, duminică, 3 septembrie a.c., probele eliminatorii începând de luni, 4 septembrie.

„Începând de luni, 4 septembrie a.c. sunt planificate probele eliminatorii: examinarea medicală care se va desfășura la sediul școlii și verificarea aptitudinilor fizice care va avea loc pe Stadionul Tineretului din Fălticeni, conform graficului de concurs postat pe pagina web, precum și la avizierul școlii”, a menționat Cristian Ipate.

El a mai arătat că după finalizarea probelor eliminatorii candidații rămași în concurs vor avea de susținut sâmbătă, 9 septembrie a.c., testul grilă de verificare a cunoştinţelor, care va consta în 90 de întrebări, din care 60 la limba română şi 30 la limba străină (engleză sau franceză).

„În conformitate cu Dispoziţia directorului general al Direcției Generale Management Resurse Umane privind recrutarea şi selecţia candidaţilor pentru instituțiile de învăţământ postliceale care asigură formarea profesională a personalului necesar Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea septembrie 2017, Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni i-au fost suplimentate locurile repartizate de la 175 la 350 de locuri, comune pentru femei şi bărbaţi”, a menționat purtătorul de cuvânt al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni, locotenent-colonel Cristian Ipate.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de