Viceprimarul Lucian Harșovschi: Sper ca într-un final colegii din PSD din Consiliul Local să nu se mai opună la tot și la toate. Sunt oameni care de frică să nu fie dați afară din partid votează cum votează


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a respins în ședința de săptămâna trecută proiectul de construire a unei grădinițe cu program prelungit în curtea Şcolii gimnaziale „Ion Creangă” din cartierul Obcini, însă discuțiile cu privire la acest proiect nu au încetat.

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a declarat, marți, că votul consilierilor locali ai PSD împotriva realizării unei grădinițe cu program prelungit în curtea Şcolii gimnaziale „Ion Creangă” din Obcini a fost unul politic, iar protestul elevilor și al profesorilor în cadrul ședinței a fost de neînțeles.

„Din nefericire, în ședința de joi a fost o opunere politică a celor de la PSD împotriva unei grădinițe în cartierul Obcini. Ceea ce s-a întâmplat în sală este domeniul absurdului, să folosești copii sub 14 ani să facă un <<protest>> în condițiile în care ei poate nu știau de ce sunt aici. N-am să înțeleg niciodată de ce un cadru didactic se opune unei grădinițe. Este peste puterea mea de înțelegere de ce s-au opus la acest lucru”, a spus Harșovschi.

El a admis că este nevoie de o grădiniță în cartierul Obicini și că s-au căutat diferite soluții, însă municipalitatea nu deține niciun teren pe care să poată fi construită o grădiniță, iar varianta cumpărării unui teren în apropiere de Metro este exclusă. Viceprimarul Sucevei a mai spus că votul negativ al consilierilor PSD a fost unul „pe sistemul politic ne opunem la tot și la toate”.

„Am citit o declarație a unui lider PSD în care spune că nu exclude o grădiniță în cartierul Obcini, în curtea școlii, dacă nu sunt alte variante. Încep să își dea seama ce au făcut. Eu sper ca într-un final să nu se mai opună la tot și la toate, iar acel ordin dat pe unitate să nu fie respectat pentru că sunt colegi în cadrul PSD, în Consiliul Local, oameni de valoare, care de frică să nu fie dați afară din partid votează cum votează, dar la un moment dat cred că le va ajunge și lor”, a mai arătat viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi.

Reamintim că proiectul de hotărâre privind aprobarea de principiu pentru construirea unei unități de învățământ pentru preșcolari în cartierul Obcini, în curtea Școlii gimnaziale „Ion Creangă” Suceava a fost respins săptămâna trecută de Consiliul Local, cu 11 voturi pentru, 8 împotrivă și 3 abțineri, după ample discuții ce au durat mai bine de o oră, și la care au asistat profesori și elevi ai școlii, dar și părinți.

Cu toate că primarul municipiului Suceava a evidențiat faptul că o grădiniță cu program prelungit în cartierul Obicini este o necesitate, fiind ultima șansă a municipalității de o construi pe bani europeni, consilierii locali ai PSD nu au fost convinși de argumentele aduse de primar, dar și de alți consilieri ai PNL, între care viceprimarul Lucian Harșovschi, Angela Zarojanu și Cristian Irimie.

Liderul consilierilor locali social-democraţi, Vasile Mocanu, s-a pronunţat împotriva proiectului, el explicând că grădinița ar putea fi amplasată într-o altă zonă, tot în cartierul Obcini, și că în doar o oră a identificat două locuri care întrunesc toate condițiile pentru ridicarea unei unități de învățământ pentru preșcolari.

Potrivit consilierului PSD, cele două locuri identificate sunt în preajma Bisericii „Sf. Mina” și lângă magazinul „Dany Gry”.

De asemenea, împotriva proiectului s-au pronunțat și elevii și profesorii Școlii gimnaziale „Ion Creangă” Suceava, care s-au arătat deranjați de faptul că o parte din spaţiul verde al unităţii de învăţământ va fi distrus și că nu se vor respecta recomandările Uniunii Europene cu privire la spațiul verde alocat per elev sau preșcolar.

În cadrul ședinței de CL atât elevii, cât și profesorii au fost foarte vocali, au aplaudat luările de cuvânt ale consilierilor PSD care le-au susținut cauza, și au ridicat cartonașe roșii la argumentele aduse de primarul Ion Lungu și de consilierii liberali pentru realizarea proiectului.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de