Discuții despre dezvoltarea turismului între Suceava și Podkarpackie și posibilitatea deschiderii unei curse aeriene Suceava-Rzeszow-Munchen


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a discutat, miercuri, la Krynica, cu mareșalul voievodatului Podkarpackie din Polonia, Władysław Ortyl,   despre dezvoltarea turismului între cele două zone, dar și posibilitatea deschiderii unei curse aeriene Suceava-Rzeszow.

Flutur a spus că la întâlnirea prilejuită de împlinirea a cinci ani de cooperare între Suceava și Podkarpackie a discutat cu mareșalul voievodatului polonez despre un infotur al operatorilor în turism din Suceava care să viziteze voievodatul Podkarpackie, dar  și ca agenții de turism din Podkarpackie să viziteze județul Suceava.

„Cândva, turiștii polonezi erau pe primul loc în Suceava, iar acum sunt pe locul patru, în față fiind turiștii din Germania, Austria și Spania”, a spus Flutur.

Totodată, el a declarat că a fost discutată și deschiderea de curse aeriene între Suceava și Rzseszow.

„Rzseszow are un aeroport modern și am vorbit despre aeroportul nostru. Ei operează în multe direcții în Europa și am vorbit despre deschiderea discuțiilor despre curse Suceava-Rzeszow, chiar sezoniere pentru turiști sau cu escală Suceava-Rzeszow-Londra sau Munchen, ei având foarte mare trafic spre Marea Britanie și spre Germania”, a spus Gheorghe Flutur.

Cei doi oficial au convenit să coopereze și în ceea ce privește moșternirea culturală comună.

„Civilizația huțulilor din Polonia, Slovacia, Ucraina și România este o temă comună pe care să o punem în valoare în perioada imediat următoare”, a spus președintele CJ Suceava.

El a mai spus că s-a discutat de asemenea, despre schimburi de experiență în programele transfrontaliere cu Ucraina și sprijinirea părții ucrainene, atât din partea Podkarpackie cât și a Sucevei pentru pașii pe care ucrainenii vor să îi facă în perioada următoare fiind vizate deschiderea de puncte de frontieră, modernizarea de drumuri spre puncte de frontieră, proiecte pe situații de urgență, pe educație sau integrarea minorităților.

Suceava și Podkarpackie intenționează să realizeze schimburi de experiență în domeniul cultural, al minorităților, civilizației tradiționale, gastronomie, meșteșuguri, muzică, dans, film, fotografie și sport, a mai declarat Flutur.

Voievodatul Podkarpackie are în componență 21 de județe, 159 de comune și 2,1 milioane de locuitori.

 


Intră acum și în grupul de