Amanare in procesul Orest Onofrei vs. Guvernul Romaniei


Intră acum și în grupul de

Curtea de Apel Suceava a amânat pentru data de 8 septembrie, procesul în care actualul subprefect al judetului Suceava, Orest Onofrei, contesta Hotarârea de Guvern nr. 388/2008 prin care a fost înlocuit din functia de prefect si numit subprefect. Decizia Curtii a survenit în cursul zilei de luni, când Orest Onofrei a solicitat acordarea unui nou termen „pentru a clarifica mai bine situatia”.

La primul termen al procesului, din 2 iunie,  juristul desemnat sa reprezinte Guvernul în instanta a cerut o amânare pentru ca în dosar sa se implice si MIRA, ministerul care a luat decizia înlocuirii.

Orest Onofrei a contestat Hotarârea de Guvern, considerând nejustificat motivul oficial al înlocuirii, respectiv „eficientizarea administratiei publice locale”, aratând anterior sedintei de Guvern din 9 aprilie, când s-a decis numirea altui prefect, activitatea sa ca prefect a fost considerata buna si foarte buna.

Acesta considera ca nu au existat cazuri cu problematica ce intra în sfera de activitate a prefectului si care sa nu fi fost solutionate în mod corespunzator, subliniind ca, în anul 2006 si Corpul de Control al MIRA a concluzionat ca activitatea Institutiei Prefectului judetului Suceava este corespunzatoare. 


Intră acum și în grupul de