Program intens si pentru toate gusturile la Zilele Humorului


Intră acum și în grupul de

Zilele orasului Gura Humorului, ce se vor desfasura timp de patru zile la sfârsitul acestei saptamâni si cuprind si Festivalul „Umor la Gura Humorului”, vor avea, în premiera, un concurs de preparat sarmale, un parc tematic al traditiilor, dar si concerte cu Francesco Napoli, No Mercy si Bad Boys Blue. Primarul orasului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat într-o conferinta de presa, ca Zilele Humorului debuteaza joi, cu Festivalul National de Interpretare Vocala si Instrumentala “Doina, doina, cântec dulce”, apoi continua cu un spectacol al generatiei foarte tinere din statiune, unde ar putea urca pe scena artisti locali indiferent de modul în care abordeaza arta, iar seara va fi una electro-house&trance.  

A doua zi a manifestarilor include deschiderea celei de a XVIII-a editii a Festivalului National de Grafica Satirica si Literatura Umoristica “Umor…la Gura Humorului” si lansarea ultimei aparitii editoriale a publicistului sucevean Tiberiu Avram. În a doua zi mai sunt programate sa se desfasoare o parada a portului popular românesc a participantilor la Festivalul National de Interpretare Vocala si Instrumentala “Doina, doina, cântec dulce”, apoi gala laureatilor acestui festival si un concert sustinut de rapsozi populari. Atelierele de grafica satirica vor fi amplasate pe Aleea Artistilor, iar în parcul central al statiunii va fi vernisata expozitia cu aspecte ale vietii traditionale bucovinene în cadrul Târgului Mestesugarilor. În acest târg vor fi amenajate o stâna, o fierarie, atelierul unui olar, un razboi de tesut, dar si sculpturi din lemn. Tot în cursul zilei de vineri sunt prevazute festivitatea de premiere a olimpicilor humoreni, competitii si demonstratii sportive si deschiderea oficiala a Zilelor Humorului.

Prezentator al ceremoniilor care se vor desfasura în cursul serii de vineri în Piata Republicii din Gura Humorului este Daniel Buzdugan, iar iubitorii muzicii italiene îl pot asculta la Gura Humorului pe Francesco Napoli în concert.

Seara de vineri se va încheia cu un Bal al Gospodarilor, o petrecere bucovineana, la care accesul în sala de bal impune obligatoriu purtarea de costum popular.

Programul celei de-a treia zile include un concurs inedit de gastronomie în aer liber, unde un numar de zece gospodine vor prepara sarmale dupa diferite retete proprii. Totodata, vor fi organizate demonstratii aviatice si de parasutism, vernisarea unor expozitii personale ce poarta semnatura lui Stefan Popa Popa`s, Octavian Covaci, Aurel Stefan Alexandrescu, Doru Ghiocel Olas, Sorin Emil Badiu, Leonte Nastase, Stefan Balog, expozitia Asociatiei Caricaturistilor din Serbia, expozitie documentara “Simplissicimus”, expozitii In Memoriam: George Gavrilean si Sorin Postolache si vor fi lansate mai multe carti.

Seara este programata sa se încheie cu un recital sustinut de cunoscuta cântareata Lavinia si cu concertele sustinute de trupele Proconsul si No Mercy.

Ultima zi a manifestarilor incluse în cadrul Zilelor Humorului cuprinde festivitatea de premiere a laureatilor Festivalului de Grafica Satirica si Literatura Umoristica “Umor la… Gura Humorului”, o parada a portului popular, a cailor si câinilor de rasa, un spectacol folcloric, o expozitie canina, demonstratii hipice si concursuri forestiere si un recital sustinut de elevii Colegiului de Arta Suceava. Seara de duminica îi are ca protagonisti pe Axiome, Smiley si Pepe cu recitaluri, dar si trupa Bad Boys Blue. Zilele Humorului se încheie cu un foc de artificii si cu inaugurarea fântânii arteziene muzicale din centrul orasului, un alt element de noutate în oras si în judetul Suceava.

Pe perioada manifestarilor, traficul rutier pe E 576 care strabate orasul va fi deviat pe trasee ocolitoare.
 


Intră acum și în grupul de