MEF nu mai scoate la licitatie desemnarea unui operator de gaze naturale in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Ministerul Economiei si Finantelor a anuntat conducerea Consiliului Judetean Suceava ca nu intentioneaza sa mai scoata la licitatie desemnarea unui operator de gaze naturale în judetul Suceava pentru retelele construite prin proiectul „Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene”, ci doar pentru localitati separate sau grupuri mai mici de localitati. Anuntul a fost facut de vicepresedintele PD-L al CJ, Daniel Cadariu. Acesta a spus ca la licitatia organizata saptamâna trecuta de Minister pentru desemnarea operatorului de gaze naturale în 34 de localitati din judet nu s-a prezentat nici o firma, explicând ca din discutiile telefonice purtate cu reprezentanti ai MEF, a reiesit ca nu va mai fi organizata o licitatie în aceeasi forma pentru desemnarea unui operator de gaze naturale.

„Daca se doreste, se poate scoate la licitatie pe pachete mai mici sau chiar individual”, a mai spus Dan Cadariu. Acesta a precizat ca firma care administreaza proiectul „Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene”, Bucovina Ecotermgaz SA,  nu s-a putut prezenta la aceasta licitatie, întrucât nu poate îndeplini o parte dintre conditiile obligatorii de participare. Astfel, în certificatul fiscal emis de DGFP Suceava „ar aparea datorii catre bugetul statului”, societatea nu are licenta de operator de gaze naturale si nu dispune de suma minima necesara efectuarii investitiilor pentru activitatea de distributie, de opt milioane de euro.  

Reamintim ca Bucovina Ecoterm Gaz SA Suceava a câstigat, în urma cu doi ani, licitatia pentru desemnarea operatorului de gaze naturale în judet, dar licitatia a fost contestata de unul dintre participanti si, ulterior, procesul-verbal al licitatiei a fost anulat în instanta.

Dupa aceasta licitatie anulata, Ministerul Economiei si Finantelor a organizat  joi, licitatia în vederea desemnarii operatorului de gaze naturale în localitati sucevene incluse în programul „Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene”, dar la care nu a fost niciun ofertant.

CJ Suceava a depus, la începutul lunii martie,  la Ministerul Economiei si Finantelor, documentatia pentru organizarea licitatiei de desemnare a operatorului retelei de gaze naturale din localitatile sucevene care sunt racordate la retea în urma investitiilor prin programul judetean de utilitati.

 


Intră acum și în grupul de