Ambasadorul Ucrainei în România, chemat de Ministrul pentru românii de pretutindeni în legătură cu noua Lege a învățământului prin care românii din Ucraina nu vor mai putea învăța în limba maternă

Modificările aduse Legii Învățământului din Ucraina sunt o prioritate pe agenda Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, a anunțat, joi, ministerul într-un comunicat de presă.

Ambasadorul Ucrainei la o intalnire cu prefectul de Suceava

În contextul adoptării Legii Învățământului de către Rada Supremă a Ucrainei, care aduce atingere educației în limba maternă, ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a convocat joi o reuniune a Grupului Interministerial activ în domeniul relațiilor cu românii de pretutindeni.

„Totodată, ministrul român l-a chemat pe Ambasadorul Ucrainei la București în audiență, pentru discuții, mâine, 8 septembrie 2017”, se arată în comunicat.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni susține că se află într-un dialog constant cu asociațiile românești din Ucraina și are ca prioritate, conform Programului de Guvernare și Strategiei Naționale pentru Românii de Pretutindeni 2017-2020, păstrarea identității lingvistice și a învățământului în limba română, în acest stat.