Razie de amploare în Vatra Dornei. Au fost legitimate aproape 230 de persoane și au fost confiscate bunuri de peste 17.000 lei, între care petarde, țigări de contrabandă, alcool sau pâine


Intră acum și în grupul de

Peste 30 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei şi posturilor arondate, sprijiniţi de jandarmi, reprezentanţi D.S.V.A Suceava, reprezentanţi ai Administraţiei pieţelor şi lucrători silvici  au desfăşurat, joi, o razie de amploare, pe raza municipiului Vatra Dornei.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean, Poliţia Municipiului Vatra Dornei a organizat şi executat razia cu blocarea parţială în zona bazarului și a pieţei agroalimentare, angrenând efective din cadrul subunităţii, a Secţiei de Poliţie 15 Vatra Dornei, a Posturilor de Poliţie Comunale, a unui lucrător din cadrul SICE și a jandarmilor din cadrul Detaşamentului de Jandarmi Vatra Dornei  desfăşurând activităţi specifice.

Sursa citată a menționat că în zona centrală a municipiului Vatra Dornei s-a acţionat pe linia prevenirii faptelor ilegale de tulburare a ordinii şi liniştii publice, comerţului stradal şi a depistării persoanelor care practică actele de cerşetorie.

De asemenea, în zona Gării Vatra Dornei Băi, Gara Vatra Dornei Grup Central, Staţia CFR Roşu, Staţia CFR Argestru, Autogara Vatra Dornei, precum şi în parcările supermarketurilor, s-a acţionat pe linia depistării persoanelor urmărite, a celor care nu-şi justifică prezenţa pe raza localităţii, a minorilor problemă şi a cerşetorilor.

Totodată, polițiștii au efectuat  verificări pe  reţeaua de drumuri naţionale, judeţene, comunale, dar si forestiere împreună cu personal silvic în vederea depistării transporturilor de material lemnos fără documente de provenienţă.

 

Mai mult, au fost efectuate verificări în piaţa municipală şi bazar, unde au fost efectuate controale pe linia documentelor de provenienţă a mărfurilor expuse la vânzare, depistării persoanelor care practică acte de comerţ ilicit, în special cu ţigări de contrabandă, precum și pentru verificarea persoanelor care lucrează ca muncitori zilieri şi care se cantonează în zona pieţei şi bazarului pentru a pleca la muncă.

„Împreună  cu personal din cadrul DSVA Suceava, au fost efectuate verificări în piaţa municipală, iar bunurile perisabile precum si cele spirtoase ridicate în vederea confiscării au fost preluate de către aceştia”, au precizat, într-un comunicat de presă, reprezentanții IPJ Suceava.

Polițiștii au mai arătat că în zona staţiunii şi a Parcului municipal s-a acţionat pe linia prevenirii faptelor ilegale de tulburare a ordinii şi liniştii publice, comerţului ambulant şi a depistării persoanelor care practică actele de cerşetorie precum şi pentru identificarea autorilor în cauzele penale cu autor necunoscut.

De asemenea, echipele de poliţie au acţionat pentru depistarea persoanelor şi autovehiculelor care transportă mărfuri fără documente legale de provenienţă și au fost  efectuate verificări în locurile de interes operativ, în special unde sunt cazate persoane străine, venite în zonă la culesul fructelor de pădure.

Totodată, polițiștii au instituit filtre rutiere pe DN 17 în zona Argestru şi Roşu şi a fost folosit aparatul  radar la nivelul DN 17 pe raza municipiului şi a comunelor Poiana Stampei, Dorna Candrenilor şi Iacobeni.

Astfel, în cadrul raziei au fost constatate 3 infracţiuni, dintre care una pe linia  produselor pirotehnice, ocazie cu care au fost confiscate 27 de cutii cu petarde, un furt și o tăiere fără drept de arbori.

Polițiștii au aplicat 86 de sancţiuni  contravenţionale, în valoare de 43.655 lei, și au  confiscat bunuri în valoare de 17.234,63 lei.

Conform documentului citat, au fost confiscate 1000 bucăţi ţigări  de provenienţă extracomunitară în valoare de 500 lei; 91 litri  băuturi spirtoase (palincă si ţuică) în valoare de 1.820 lei; 117 litri vin în valoare de 580 lei; produse de panificaţie (pâine) în valoare de  2.050,63 lei; fructe de pădure în valoare de 200 lei; produse industriale (8 -motoferăstraie, 3 – motocositori şi alte produse) în valoare totală de 7.084 lei; 18,986 mc material lemnos (15 mc lemn lucru şi 3,986 mc lemn foc) în valoare de aproximativ 5.000 lei.

„În cadrul raziei au fost legitimate 228 persoane şi au fost controlate 88 de vehicule. Au fost introduse în bazele de date şi amprentate  5 persoane. A fost reţinut un permis de conducere şi au fost ridicate 2 certificate de înmatriculare”, au mai arătat polițiștii suceveni.

IPJ Suceava a precizat că măsurile de sancționare a contravențiilor și constatare a infracțiunilor au fost luate de către polițiști, cu excepția unei sancțiuni care a fost aplicată de către Detașamentul de Jandarmi Vatra Dornei, care în cadrul raziei a sprijinit polițiștii prin blocarea căilor de acces din zona pieței și a bazarului.

Printre cei care au sancționați de polițiști s-a aflat și un bărbat de 41 ani care a fost identificat pe strada Unirii din municipiul Vatra Dornei la volanul unei autoutilitare și care transporta produse de panificaţie – 726 pâini de diferite sortimente, în valoare de 2050,63 lei, fără a poseda documente de provenienţă. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, iar marfa a fost confiscată valoric.

De asemenea, la o societate comercială din zona pieţei agroalimentare din municipiul Vatra Dornei, care are ca obiect de activitate comercializarea cu amănuntul a articolelor de îmbrăcăminte, au fost identificate 27 cutii cu petarde deţinute ilegal.

În aceeași zi, în piaţa agroalimentară din municipiul Vatra Dornei, polițiștii au identificat o femeie de 57 ani care oferea spre vânzare cantitatea de 115 litri vin în valoare de 575 lei, fără a poseda documente de provenienţă. Și în acest caz polițiștii au sancţionat-o contravenţional pe femeie, iar cantitatea de vin a fost ridicată în vederea confiscării.

În urma controlului efectuat în bazarul de pe raza municipiului a fost identificată o localnică care oferea spre vânzare 4 motofierăstraie şi 2 motocositoare de diferite mărci, în valoare de 1500 lei, fără a poseda documente de provenienţă. Cea în cauză a fost sancţionată contravenţional, iar bunurile în cauză au fost ridicate în vederea confiscării.

Polițiștii atrag atenția că astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, securizarea tuturor zonelor şi creşterea gradului de siguranţă publică fiind priorităţi ale poliţiştilor.

 


Intră acum și în grupul de