Fotbal : Becali: “Transferul lui Goian la Sunderland e ca si rezolvat!”


Intră acum și în grupul de

Dupa ce în ultimele zile s-a tot vehiculat ca fundasul Dorin Goian va ajunge în curtea celor de la Dinamo Kiev, iata ca stelistul este la un pas de a semna „contractul vietii” cu Sunderland, echipa din primul esalon englez. Cele doua parti au cazut de comun acord în cursul zilei de joi, dar Gigi Becali a declarat ca oficialii britanici vor sa se intereseze asupra TVA-ului platit în aceasta tranzactie.

„Vom lua pe Goian 4,8 milioane de euro cu TVA inclus. Asteptam ca reprezentantii lui Sunderland sa se intereseze la Ministerul de Finante din Anglia, sa vada cum îsi vor recupera TVA-ul, pentru ca sunt dispusi sa ofere doar 4 milioane. Doar la noi în România se vând jucatorii cu TVA, când au auzit, s-au sucit. Acum se intereseaza care e procedura pentru ca trebuie sa fie o comunicare între ministerul nostru si ministerul lor. Oricum, pâna diseara cred ca e gata. Eu iau 4,8 milioane care îmi ramân mie întregi”, a declarat patronul Stelei, multumit de eventualul profit obtinut din vânzarea celui mai bun aparator din Ghencea.

Gigi Becali a vorbit apoi si despre salariul pe care „Goe” îl va primi de la gruparea din Premier League: „Goian va avea un salariu între 700.000 si 1.000.000 de euro pe an. 90% e rezolvat acest transfer”. Patronul Stelei a explicat si de ce transferul în Ucraina a cazut peste noapte: „Dinamo Kiev dadea 3,5 milioane de euro în rate, iar Sunderland da 4 milioane, banii pe loc. Nu am vorbit cu Goian, pentru ca stie de oferta, prin el si prin Giovanni a venit. De altfel, le-am spus tuturor jucatorilor sa stea linistiti, sa termine cu ofertele, pentru ca ele vin la club”.

Probabil gândindu-se ca va avea o adevarata criza de fundasi în cazul în care Goian va spune „Adio!” Stelei, Gigi Becali a vorbit si despre viitorul aparatorului Sorin Ghionea. Patronul din Ghencea a dat de înteles ca fundasul adus de la Otelul Galati nu se va transfera nicaieri, cel putin în acest mercato: „Catania a oferit 1,5 milioane în rate pentru el. Cum sa-l dau pe atât când eu am dat 1,5 milioane pe Szekely. Si la banii astia poate nu gasesc un alt Ghionea. A jucat si el trei meciuri la Steaua si acum vrea sa plece afara”. 


Intră acum și în grupul de