Caderi de stanci pe E 576, in zona Prisaca Dornei


Intră acum și în grupul de

Mai multe stânci de marimi diferite au cazut, în noaptea de sâmbata spre duminica, pe drumul european E 576, în zona localitatii sucevene Prisaca Dornei. Acestea au fost îndepartate, dar situatia în zona este monitorizata în eventualitatea în care si alte stânci se vor desprinde de pe versant. Subprefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat presei ca în noaptea de sâmbata spre duminica, mai multe stânci au cazut pe E 576 în zona localitatii Prisaca Dornei, situata între orasele Gura Humorului si Câmpulung Moldovenesc si ca s-au luat imediat masuri pentru îndepartarea lor si deblocarea traficului rutier.

Acesta a spus ca nu au fost surprinse autovehicule de aceasta cadere de stânci si ca situatia a comportat si o mare doza de noroc, deoarece caderea stâncilor putea surprinde soferii în trafic, în timpul zilei. Orest Onofrei a precizat ca în zona se efectueaza lucrari la acel versant în vederea largirii soselei, urmând sa fie facute si lucrari de consolidare. Subprefectul Onofrei a mai spus ca situatia este monitorizata, existând pericolul sa se produca si alte caderi de stânci.

În aceasta situatie, daca se va impune, circulatia rutiera ar putea fi închisa în mai multe zile, pe anumite perioade, pentru a se evita producerea unor incidente, a mai spus subprefectul, care a adaugat ca situatia a fost transmisa si SNCFR, în conditiile în care, în zona unde s-a înregistrat caderea de stânci, în apropierea soselei, trece si calea ferata.


Intră acum și în grupul de