Spectacolul sarmalelor…la Zilele Humorului


Intră acum și în grupul de

Un punct aparte pe ordinea de zi a evenimentelor de la Gura Humorului a fost cea de a treia editie a Festivalului „Gusta din Bucovina”. În acest an a fost rândul gospodinelor din judet sa se ia la întrecere într-o competitie absolut inedita: cea de realizare a sarmalelor, într-un interval de doar 10 minute.

Noua echipaje formate din câte doua persoane din localitatile Câmpulung Moldovenesc, Ostra, Manastirea Humorului, Botosana, Straja, Bucsoaia, Stulpicani, Comanesti si Gura Humorului au facut un adevarat spectacol în materie de împletit sarmalute. Pe un fond muzical adecvat zonei si competitiei, îmbracate în straie populare, cele 18 gospodine s-au întrecut, spre deliciul sutelor de spectatori prezenti, într-o competitie care este unicat în Suceava. În cele din urma a câstigat întrecerea Manastirea Humorului, cu 128 de sarmale în 10 minute, urmata de echipa din Câmpulung Moldovenesc, cu 97 de sarmale si cea din Gura Humorului, cu 89 de sarmale. Cert este ca cele 9 echipaje au reusit în 10 minute sa faca nu mai putin de 656 de sarmale ceea ce este primul record al competitiei.  

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, care a facut parte din juriu a declarat ca „este o initiativa pe care am vrut sa o ducem mai departe. Am tinut ca la Gura Humorului sa avem sectiunea de arta culinara în cadrul Festivalului. Azi se va da bacalaureatul la sarmale iar doamnele trebuie sa fie atente sa nu trebuiasca sa vina la toamna. Avem o arta culinara în Bucovina pe care va trebui sa o ducem peste tot în tara si sa o vindem”.


Intră acum și în grupul de