Fotbal : Liga I ocupa locul 35 la nivel mondial


Intră acum și în grupul de

Liga I, principala competitie la nivel de club din România, ocupa pozita 35 într-un clasament al celor mai puternice ligi de fotbal din lume realizat de Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS).
Campionatul românesc are 194 de puncte, fiind depasita la acest capitol de campionate din tari precum Nigeria, Uzbekistan, Liban, Yemen sau Maroc. Pe primul loc al clasamentului este situata Argentina, cu 643 puncte, urmata de Anglia si Brazilia.
Forul european a precizat ca estimarile sunt facute în fiecarean, pe parcursul lunii iulie, iar metodologia de stabilire a clasamentului este neschimbata din 1991. Campionatele din America de Sud si Asia sunt mai bine clasate pentru ca nu au început înca majoritatea ligilor europene.

Premier League este în acest moment cel mai puternic campionat european, dar pentru a deveni cel mai bun din lume, formatiile engleze trebuie sa aiba o evolutie foarte buna în cupele europene, în timp ce Bundesliga a crescut mai mult în ultimii doi ani, noteaza siteul oficial al IFFHS.


Intră acum și în grupul de