Box : Diaconu, campionul lefter


Intră acum și în grupul de

Boxul românesc are un nou campion mondial, Adrian Diaconu a intrat în posesia centurii WBC dupa ce viitorul sau adversar, Chad Dawson, a declarat forfait. Cu toate acestea, cel poreclit „Rechinul” nu se poate declara un om împlinit. Cel putin nu din punct de vedere financiar.
„Stau cu centura acasa si ma uit la ea… Nu m-a surprins ca Dawson n-a vrut sa boxeze cu mine în România. M-as fi mirat ca acest meci sa aiba loc! Dawson ar fi trebuit sa vina în România, unde nu avea niciun fel de putere. Prefera sa boxeze pentru IBF. Acolo controleaza totul”, a declarat Diaconu la auzul vestii. Pentru moment, campionul mondial al semigreilor este în vacanta. Îsi va relua însa antrenamentele în scurt timp, pregâtindu-se pentru primul meci în care îsi va apara centura: „Începusem sa ma pregatesc cam cu o saptamâna înainte de a afla ca Dawson nu vrea sa boxeze. Nu am renuntat la antrenamente, fiindca voi boxa oricum în toamna. Înca nu sunt în forma maxima”.

„Rechinul” a lansat însa o serie de acuze grave la adresa conducatorilor boxului românesc. „Daca nu boxam eu, Dawson ar fi primit bani, fiindca Interbox a depus o garantie la WBC. În cazul meu, stau altfel lucrurile. Daca nu boxezi, n-ai ce sa iei. Fara bani, nu merge! N-am primit niciun leu! Locuiesc tot în chirie. Dupa ce mai adun bani, poate o sa îmi iau o casa. Federatia trebuie sa faca investitii ca sa tina copiii în sala. Trebuie adusi sponsori care sa dea bani multi pentru a revitaliza acest sport”, a încheiat Adrian Diaconu.


Intră acum și în grupul de