Handbal : Tadici a stabilit lotul pentru Olimpiada


Intră acum și în grupul de

Gheorghe Tadici, antrenorul nationalei feminine de handbal, a anuntat numele celor 15 jucatoare ce vor reprezenta România la Olimpiada de la Beijing.
Din cele 17 handbaliste pe care le-au avut la dispozitie în cele trei jocuri amicale disputate la finalul saptamânii trecute cu Norvegia, antrenorii Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au renuntat la pivotul Raluca Ivan si la extrema stânga Camelia Balint. “Asta am decis, deja ele nu au mai participat la antrenamentul din aceasta dimineata. Le-am spus sa ramâna pe pozitii pentru ca, daca în caz ca se accidenteaza vreuna, Doamne fereste, dintre ele doua vom alege”, a declarat selectionerul echipei nationale.

Lotul României pentru Olimpiada este urmatorul: Luminita Hutupan Dinu, Tereza Tamas, Talida Tolnai – portari, Valetina Elisei-Ardean, Ramona Maier, Adriana Olteanu-Nechita, Ionela Gîlca Stanca, Florina Bârsan, Carmen Amariei, Adina Meirosu, Cristina Neagu, Valeria Bese, Narcisa Lecusanu, Aurelia Bradeanu, Mihaela Ani-Senocico – jucatoare de camp.

Nationala feminina de handbal a României face parte din Grupa A preliminara la Jocurile Olimpice de la Beijing, alaturi de Norvegia, Franta, Angola, Kazahstan si China. Plecarea delegatiei de handbal este programata pentru 1 august. Pâna la meciurile oficiale de la Olimpiada, nationala antrenata de Gheorghe Tadici mai are de disputat doua amicale cu selectionata Ungariei, pe 16 iulie (Cluj) si pe 18 iulie (Debrecen), iar în perioada 23-28 iulie va participa la un turneu de verificare în Franta, unde va juca în compania Rusiei, Braziliei si a tarii gazda.


Intră acum și în grupul de