Fotbal, Amicale : CFR Cluj, echipa momentului in amicale


Intră acum și în grupul de

Echipele de Liga I se afla pe ultima suta de metri cu pregatirea viitorului sezon. Cu mai putin de doua saptamâni ramase pâna la startul campionatului, principalele candidate la titlu de îsi fac ultimele retusuri la nivel formulei de joc prin intermediul meciurilor amicale. Daca Steaua nu pare a regasi drumul spre victorie în cadrul partidelor disputate în cadrul cantonamentului din Austria, iar Rapid a devenit în ultimul timp o specialista a remizelor, campioana en-titre, CFR Cluj, se dovedeste în acest moment cea mai în forma echipa dintre pretendentele la titlu.

CFR Cluj – Panathinaikos Atena 0 – 0

CFR Cluj a mai facut înca un pas al maturitatii catre marile batalii din Liga Campionilor, dupa remiza alba obtinuta în compania grecilor de la Panathinaikos Atena, în cea de-a doua partida amicala programata în cadrul stagiului de pregatire pe care gruparea ardeleana îl sustine în Austria.

Partida a început în forta, grecii iesind în evidenta prin jocul dur. Actiunile de atac s-au mutat rapid de la o poarta la alta, ambele echipe preferând un joc deschis, pe contre, bazat pe ofensiva. Stancioiu a intervenit providential în minutul 6, respingând o minge din fata lui Salpingidis. Trica a raspuns imediat, dar portarul advers a fost la post si a parat balonul în extremis. Peralta putea sa îsi treaca numele pe foaia marcatorilor, însa sutul sau din minutul 19 a refuzat sa intre în plasa, zguduind în schimb transversala portii lui Galinovic. Stancioiu a mai fost pus la încercare si în minutul 24, dar si de aceasta data si-a demonstrat clasa în fata lui Petropoulos. Replica a venit cinci minute mai târziu, însa Ruiz a ratat o buna ocazie, dupa ce a fost deschis excelent de Trica. Apoi a urmat „torpila” trimisa de Cadu, în minutul 42, care a trecut putin peste poarta.

A doua repriza a debutat în acelasi ritm, Sarriegi trimitând cu capul pe lânga bara, în minutul 53. Faza a fost imediat copiata de Culio, care a sutat milimetric pe lânga buturile adverse. Semedo putea aduce victoria în minutul 59, dar sutul sau din sase metri a fost retinut cu dificultate de portarul lui Panathinaikos. Oboseala si-a spus cuvântul pe final de partida si niciuna dintre echipe nu a mai reusit sa îsi creeze ocazii periculoase pâna la ultimul fluier al arbitrului.

CFR Cluj: Stancioiu -Tony, Cadu, Alcantara, Pereira – Trica, Peralta, Dani, Culio – Semedo, Ruiz. Antrenor: Ioan Andone. Au mai intrat: Dubarbier, Prette, Deac, Gabi Muresan, E. Kone, Hirschfeld, Fabbiani si Panin.

Steaua – Viktoria Plezen 1 – 1  

Steaua a remizat în cea de-a doua partida de verificare din cadrul cantonamentului din Austria, scor 1-1, cu formatia ceha Viktoria Plzen.

Începutul primei reprize a fost controlat de elevii lui Marius Lacatus, ale caror actiuni si-au pierdut însa din eficacitate în preajma careului advers. Dupa ce suporterii cehi au întrerupt partida cu ajutorul fumigenelor din dotare, cei de la Plzen au fost cât pe ce sa deschida scorul în minutul 19, la o „bâlbaiala” a fundasilor stelisti în propriul careu. Mingea nu a intrat în plasa, dar golul cehilor a venit în minutul 32, prin Petr Trapp, care a sutat puternic de la 16 metri.

Ros-albastrii s-au revansat la o distanta de sapte minute, Vali Badea restabilind egalitatea printr-o lovitura de cap din careul mic. Dupa iesirea de la cabine, Plesan si Badea erau cât pe ce sa duca Steaua în avantaj, în minutul 48, dar portarul cehilor s-a opus cu mari emotii. Radoi si-a facut aparitia pe teren în minutul 63, capitanul stelist evoluând cu masca de protectie pe fata. Thiago putea sa îsi treaca în cont primul gol în tricoul ros-albastru, patru minute mai târziu, însa reluarea fotbalistului a trecut cu mult peste poarta. În minutul 72, Zapata a intervenit providential la o lovitura libera, salvându-si echipa de la înfrângere. Ultima faza notabila a meciului s-a petrecut 85, atunci când Nicolita a centrat în careu, dar balonul trimis puternic de Rusu a fost retinut de portarul advers.

Steaua: Zapata – Golanski, Goian, Baciu, Petre Marin – Szekely, Plesan, Dayro Moreno, Ochirosii – Bogdan Stancu, Vali Badea. Antrenor: Marius Lacatus. Au mai intrat: Thiago, R. Neagoe, Nicolita, Radoi, Nesu, Claudiu Ionescu, Rusu, Mustata.

Alte partide amicale:

CS Otopeni – Anderlecht Bruxelles (Belgia) 1 – 1

FC Brasov – Concordia Basel (Elvetia) 3 – 1

Unirea Urziceni – FC Motherwell (Scotia) 2 – 1

Gloria Buzau – Gornik Zabrze (Polonia) 0 – 3

Farul Constanta – Essen (Germania) 1 – 1


Intră acum și în grupul de