Tenis : Hanescu, la primul titlu din cariera


Intră acum și în grupul de

Sapte ani a asteptat tenisul românesc un nou succes într-un turneu ATP. Dupa Andrei Pavel, Victor Hanescu este al doilea tenisman român din actuala generatie care îsi duce visul pâna la capat.

Hanescu s-a impus duminica, în ultimul act al turneului de la Gstaad, în fata rusului Igor Andreev, în doua seturi, scor 6-3, 6-4, adjudecandu-si astfel primul trofeu din cariera.

Partida intinsa pe durata a 70 de minute de joc a fost controlata de la un capat la celalalt de Hanescu, care nu a avut probleme în fata adversarului sau. Tenismenul rus a acuzat din plin oboseala, fiind nevoit sa dispute o mare parte a semifinalei cu Garcia-Lopez chiar în dimineata aceleiasi zile.

Numarul 34 în ierarhia ATP a fost realmente naucit de serviciul românului, care a avut nevoie de îngrijiri medicale la unul din umeri, înainte de startul setului doi. În cele din urma, Hanescu a reusit sa duca la bun sfârsit partida, si sa obtina astfel cea de-a doua victorie a unui român pe zgura de la Gstaad, la 35 de ani distanta de la succesul lui Ilie Nastase.

În drumul sau spre finala, Hanescu a trecut în turul 2 de Ivo Karlovic, cotat drept favoritul numarul 4 al turneului, în sferturi de francezul Jeremy Chardy, iar în semifinale de elvetianul Stanislas Wawrinka, numarul 10 mondial si principalul favorit al competitiei.

“Sunt foarte fericit ca sunt aici si ca am câstigat primul titlu din cariera. E un vis devenit realitate. Le multumesc tuturor pentru sprijinul oferit. Cu siguranta voi reveni anul viitor pentru a-mi apara titlul”, a declarat Victor Hanescu la ceremonia de premiere.

Pe lânga cele 175 de puncte ATP, succesul de pe zgura elvetiana i-a asigurat românului un premiu de 65 000 de euro si locul 55 în clasamentul ATP. 


Intră acum și în grupul de