FOTO Țigări de contrabandă în valoare de aproximativ 500.000 de lei, descoperite în urma unei percheziții la locuința unei femei din Nisipitu

Poliţiştii de frontieră suceveni din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmaţiei, în cooperare cu lucrători din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus, au desfăşurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, ocazie cu care au ridicat în vederea confiscării aproximativ 42.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

Țigările, în valoare de aproximativ 500.000 lei, descoperite în două garaje dintr-un imobil de pe raza localității Nisipitu, judetul Suceava, au fost ridicate în vederea confiscării, iar proprietarul imobilului este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef de poliție Ilie Poroch-Serițan, miercuri, la nivelul S.P.F Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, în baza unor date conform cărora la locuinţa unui cetăţean român de pe raza localităţii Nisipitu, județul Suceava, este depozitată o cantitate mare de ţigări, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană.

Astfel, o echipă operativă formată din lucrători din cadrul S.P.F. Brodina și S.T.P.F. Suceava, în cooperare cu lucrători din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus, s-au deplasat la imobilul respectiv, unde a fost identificat proprietarul acestuia, o femeie, în vârstă de 42 de ani. Deoarece aceasta nu a permis accesul oamenilor legii  în curtea imobilului, s-a luat măsura supravegherii  locației până la emiterea unui mandat de percheziție.

”În baza mandatului de percheziție emis de către Judecătoria Rădăuți, lucrătorii noștrii au efectuat un control la locuința acesteia, ocazie cu care au fost descoperite, în două garaje și într-un autoturism marca Mitsubishi Pajero, înmatriculat în Marea Britanie, aproximativ 84 colete cu țigări de contrabandă.

Țigările și autoturismul au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 41.870 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană”, Ilie Poroch-Serițan.

El a precizat căîÎn urma celor constatate, polițiștii de frontieră i-au întocmit proprietarului imobilului lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă,  lucrare care a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea soluționării legale.

”Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 500.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul marca Mitsubishi Pajero în valoare de 9.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina în vederea continuării cercetărilor”, a mai menționat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava.

loading...