Cod galben pentru 4 judete din Moldova, printre care si Suceava


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Suceava a fost înstiintat de catre Administratia Nationala de Meteorologie Bucuresti si Sistemul de Gospodarire a Apelor cu o ATENTIONARE METEOROLOGICA COD GALBEN pentru ziua de marti, 15 iulie, intervalul orar 01- 21.  

Este vorba despre 16 judete din Moldova, Maramures si Transilvania, din Moldova fiind vizate judetele Suceava, Botosani, Neamt si Bacau.

Astfel, în intervalul mentionat vor fi averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vântului, ce vor lua trecator aspect de vijelie si conditii de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat, îndeosebi la munte, 40…45 l/mp.

Pe timp de COD GALBEN  exista risc de cresteri de debite si niveluri de ape.

Urmare a acestei atentionari, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava a întreprins urmatoarele masuri: monitorizarea cu toata atentia a evolutiei zilnice, cu asigurarea conditiilor necesare, pentru a se actiona preventiv si pentru a putea alerta populatia în timp util, în situatia activarii unor factori de risc care pot genera situatii de urgenta; avertizarea populatiei privind producerea inundatiilor în zona de responsabilitate; repartizarea de sarcini de prevenire si protectie pe toti membrii Comitetului Local pentru
Situatii de Urgenta; verificarea mijloacelor si, la nevoie, punerea lor în functiune pentru deblocarea drumurilor si cailor de acces; asigurarea conditiilor pentru accesul ambulantelor, autospecialelor P.S.I. si a altor mijloace de interventie în situatii de urgenta; monitorizarea permanenta a persoanelor cu vârsta înaintata si a persoanelor care locuiesc izolat; folosirea, la nevoie, a sistemelor de avertizare existente la nivelul unitatii administrativ-teritoriale; verificarea stocurilor de materiale si a mijloacelor de interventie în caz de situatii de urgenta; identificarea spatiilor de cazare a eventualelor persoane ramase blocate în trafic si asigurarea conditiilor de trai.

De asemenea, ISU „Bucovina” Suceava a dispus instituirea serviciului de permanenta la primarie 24 de ore pâna la normalizarea situatiei meteorologice.

ISU Suceava solicita ca orice situatie deosebita generata de fenomenele meteorologice pe teritoriul judetului sa fie anuntata la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Suceava la telefoanele 524426 sau 214523 si fax. 524432 sau 212723 sau prin sistemul unic de apeluri de urgenta 112. 


Intră acum și în grupul de