Acasă Actualitate Autoritatile stau cu ochii pe caderile de stanca din zona Prisaca Dornei

Autoritatile stau cu ochii pe caderile de stanca din zona Prisaca Dornei


Intră acum și în grupul de

Caderile de pietre pe drumul national DN 17 Suceava-Vatra Dornei, la iesirea din localitatea Prisaca Dornei spre Câmpulung Moldovenesc, vor fi monitorizate de un observator permanent. Subprefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat luni, ca în zona se efectueaza lucrari de modernizare a drumului national si ca semnalizarea de potential pericol este efectuata corespunzator. „Am solicitat ca o persoana sa monitorizeze în permanenta drumul si calea ferata si sa anunte imediat daca se întâmpla sa mai cada fragmente de roca”, a precizat Orest Onofrei.

De asemenea, Nicolae Baltag, primarul comunei Vama, în a carei administrare teritoriala se afla localitatea Prisaca Dornei, a spus ca de la primele ore ale diminetii de luni au venit echipe ale firmei Colas Iasi, care lucreaza pe acest tronson de drum, care au securizat zona. „Suntem în alerta permanent si supraveghem acolo cu oameni, de la constructor, de la Politia Vama si Politia Rutiera Câmpulung Moldovenesc”, a mentionat primarul comunei Vama.



Reamintim ca în noaptea de sâmbata spre duminica, mai multe bucati de stânca si câtiva arbori s-au desprins de pe versant si au blocat DN 17, la iesirea din Prisaca Dornei, echipele de interventie locala curatând zona, astfel circulatia rutiera a fost reluata în câteva ore. 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version