Primarul Viluț Mezdrea: Tornada a ajuns și la Poiana Stampei


Intră acum și în grupul de

O furtună puternică a afectat duminică seara județul Suceava, zeci de mii de locuințe rămânând fără energie electrică, iar mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic, în unele localități arborii distrugând zeci de gospodării și autovehicule.

Primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea, a arătat pe pagina sa de socializare că furtuna ce s-a abătut asupra localității a fost foarte violentă, el numind-o „tornadă”, și că în sprijinul localnicilor a intervenit Serviciul Voluntar Dornișoara.

Viluț Mezdrea a menționat că cinci turiști care au fost într-o drumeție pe masivul Călimani și care au fost suprinși de furtună au fost recuperați, ei fiind în afara oricărui pericol.

Totodată, primarul comunei Poiana Stampei a precizat că în urma fenomenelor meteo linia de medie tensiune a fost distrusă în mai multe zone, iar satul Dornișoara a rămas fără energie electrică.

„Tornada a ajuns la Poiana Stampei. Mulțumesc mult serviciului voluntar Dornișoara, Ortuanu Bogdan și Lupușoru Gelu, Marcel Pilug pentru mobilizare și sprijin. Drumul forestier spre Dornișoara a fost deblocat, un grup de turiști care venea de pe Călimani a fost recuperat din zona Tihu și cele cinci persoane sunt în afara oricărui pericol, linia de medie tensiune este distrusă în mai multe zone, satul Dornisoara este rămas fără energie electrică. Cu forța naturii nu te poți pune. Sperăm să revină totul la normal în scurt timp!”, a arătat Viluț Mezdrea pe pagina sa de socializare.

Precizăm că județul Suceava s-a aflat duminică seara sub cod galben de furtună.


Intră acum și în grupul de