Țigări în valoare de 46.000 lei abandonate la Straja, după ce polițiștii de frontieră au tras opt focuri de armă

Polițiștii de frontieră suceveni au tras duminică după-amiază opt focuri de armă pentru prinderea unor contrabandiști care au reușit însă să fugă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, Ilie Poroch-Serițan, duminică, în jurul orei 16.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au observat, pe raza localității Straja, două persoane care transportau, de la frontiera de stat către interior, colete voluminoase.

„Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea celor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite. Drept urmare, lucrătorii noștri au folosit armamentul din dotare, fiind trase opt focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale”, a precizat Ilie Poroch-Serițan.

El a mai arătat că au fost informate și autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, iar în zonă au fost descoperite două colete ce conțineau 3.940 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 46.000 lei.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava a mai arătat că un alt echipaj, din cadrul aceluiași sector, a descoperit în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Brodina, opt colete ce conțineau țigări.

Ilie Poroch-Serițan a menționat că țigările urmau să fie transportate de către două persoane cu un autoturism de teren, care, la observarea patrulei poliției de frontieră, au abandonat coletele și au demarat în trombă.

Polițiștii de frontieră au descoperit astfel 4.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 46.800 lei.

 

loading...