Orest Onofrei a fost anuntat prim-vicepresedinte al PD-L


Intră acum și în grupul de

  Subprefectul judetului, Orest Onofrei, este de miercuri, noul prim-vicepresedinte al organizatiei judetene Suceava a PD-L. El îl va înlocui în functie pe avocatul Radu Ursu. „Transferul” lui Onofrei la PD-L era unul asteptat si scontat de marea majoritate a politicienilor suceveni, subprefectul fiind de mult considerat un apropiat al gruparii lui Gheorghe Flutur (liderul judetean al PD-L), numai ca anuntul a fost facut miercuri de Flutur, oarecum pe neasteptate, si l-a luat prin surprindere pe Orest Onofrei, care a declarat ieri ca „eu voi anunta ceva când voi lua o decizie”. Subprefectul de Suceava a fost extrem de retinut în vorbe referitor la viitorul sau politic.

Este cunoscut faptul ca Onofrei a fost retrogradat din functia de prefect al judetului Suceava de Guvernul Tariceanu, tocmai din cauza implicarii sale în politica, dupa ce liberalii au acuzat faptul ca seful sau de cabinet, Iuri Costache, lucra pe post de consultant al PD-L Suceava, lucru ce a fost confirmat ulterior. În momentul de fata, în conditiile în care Onofrei a batut palma cu democrat-liberalii si va candida la toamna pentru un colegiu de deputat sau de senator, va trebui sa renunte la functia de subprefect, care este, cel putin teoretic, prin lege, apolitica. Astfel, Orest Onofrei risca sa ramâna fara serviciu, fiind putin probabil ca Guvernul sa tolereze implicarea sa politica. Este de asteptat însa ca Gheorghe Flutur sa gaseasca o solutie si pentru acest lucru, mai ales ca la nivelul Consiliului Judetean Suceava a fost decretata „lipsa de specialisti”, iar la CJ se poate face politica pe bani publici.

„Mi se pare firesc ca pe cei care au fost alaturi de noi sa nu-i abandonam”, a declarat miercuri, într-o conferinta de presa, Gheorghe Flutur, referindu-se la Orest Onofrei si la colaborarea pe care a avut-o de-a lungul anilor.

 


Intră acum și în grupul de