Jandarm sucevean, premiat de Printul Paul al Romaniei


Intră acum și în grupul de

La sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, doi proaspeti absolventi ai Academiei de Politie „Al.I. Cuza”- Arma Jandarmi, printre care si un sucevean din orasul Liteni, au fost premiati de Alteta Sa Regala, Printul Paul al României, în baza unui acord de parteneriat semnat între „Fundatia Printul Paul pentru România” si Jandarmeria Româna. Potrivit purtatorului de cuvânt al IJJ Suceava, capitan Bogdan Cornaci, tinerii ofiteri jandarmi au fost recompensati cu 1000 euro fiecare, pentru rezultatele foarte bune obtinute, acestia fiind sefii de promotie la Arma Jandarmi. „Cei doi sunt sublocotenent Oprea Neculai si sublocotenent Pana Mihai, primul grad de ofiter primindu-l marti, în timpul ceremoniei care a avut loc la Academia de Politie. Slt. Oprea Neculai este domiciliat în orasul Liteni, judetul Suceava, a desfasurat activitatile de practica în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Suceava si a solicitat ca în perioada urmatoare sa lucreze ca ofiter în cadrul acestei unitati”, a precizat capitanul Cornaci.

În baza acordului semnat între Jandarmeria Româna si Fundatia patronata de Alteta Sa Regala, timp de 10 ani, elevii si studentii jandarmi cu cele mai bune rezultate vor fi recompensati cu premii similare, dorindu-se motivarea acestora în ceea ce priveste pregatirea de specialitate.

La încheierea festivitatii, atât Printul Paul al României, cât si Inspectorul general al Jandarmeriei Române, generalul locotenent dr. Costica Silion, le-au urat proaspetilor absolventi mult succes, o cariera frumoasa, plina de satisfactii si sa fie mereu demni de uniforma pe care o poarta.


Intră acum și în grupul de