Situatiile de urgenta, in atentia prefectului Baisanu


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Baisanu, a cerut tuturor factorilor responsabili sa actioneze pentru minimalizarea riscurilor de producere a unor situatii de urgenta, în cazul în care acestea nu pot fi îndepartate în totalitate. El a facut solicitarea la reuniunea de joi a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, unde, pe lânga primari, au mai luat parte, între altii, reprezentanti ai Ministerului Mediului si ai Sistemului de Gospodarire a Apelor. Prefectul Baisanu a mentionat ca situatiile de criza apar si din cauza ca dotarea cu materiale de aparare împotriva inundatiilor, gheturilor si combaterea efectelor poluarilor accidentale este deficitara, fiindca primariile nu dispun de suficiente resurse financiare.

Acesta a cerut administratiilor locale sa asigure sectiunea de scurgere a apelor, sa urmareasca întocmirea hartilor de risc la inundatii si sa le introduca în Planurile de Urbanism General, precum si sa respecte regimul de constructii în zonele inundabile.

Prefectul Baisanu a criticat autoritatile locale, pentru ca nu se implica pentru mentinerea starii de salubritate pe cursurile de apa, balti si lacuri, dar si pentru întretinerea santurilor si rigolelor adiacente drumurilor. De asemenea, acesta s-a plâns de faptul ca permanenta la primarii nu este asigurata întotdeuna de persoane din comitetele locale pentru Situatii de Urgenta, ci de paznici, care nu au acces la telefon si fax, si a solicitat remedierea acestei probleme.


Intră acum și în grupul de