Fotbal : Transferul lui Goian la Sunderland a cazut


Intră acum și în grupul de

Transferul lui Dorin Goian la formatia engleza Sunderland a cazut definitiv. Ieri dimineata, gruparea antrenata de Roy Keane a achizitionat, la pachet, patru jucatori de la Tottenham, dintre care doi sunt fundasi centrali.
Potrivit presei britanice, Sunderland va plati nu mai putin de 23 de milioane de lire sterline pentru tranferul celor patru: Pascal Chimbonda, Steed Malbranque, Younes Kaboul si Teemu Tainio. Managerul londonezilor, Juande Ramos, si-a dat acordul pentru realizarea acestei tranzactii, urmând ca oficialii lui Sunderland si cei patru fotbalisti sa se înteleaga în privinata contractelor.

Fundasul lateral Pascal Chimbonda a fost adus pe White Hart Lane în urma cu doua sezoane de la Wigan, iar de serviciile sale s-au mai interesat Newcastle, Hamburg, dar si Valencia, la care francezul era dat ca si transferat la începutul lunii iulie. Mijlocasul Steed Malbranque nu mai intra în planurile lui Juande Ramos pentru sezonul viitor, în timp ce cei doi stoperi, Tainio si Kaboul, au fost transferati de la Auxerre, însa nu s-au impus ca titulari la Tottenham, iar noul manager i-a declarat transferabili.

Aceasta tranzactie îi închide total usa lui Dorin Goian pentru un transfer la Sundarland. În acest moment, masivul international român are doua variante: fie va ramâne la Steaua, fie se va duce la Dinamo Kiev, în conditiile în care cele doua grupari vor ajunge în cele din urma la un numitor comun.


Intră acum și în grupul de