Patru bărbați trimiși în judecată pentru tentativă de omor și lovire în urma unei bătăi la Șcheia în care au fost agresate mai multe persoane


Intră acum și în grupul de

Patru bărbați care au atacat mai multe persoane din comuna Șcheia aflate la o petrecere au fost trimiși în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Astfel, potrivit procurorilor au fost trimiși în judecată Aurel Munga și Amarildu Cezar Rostaș pentru tentativă la omor calificat și tulburarea ordinii şi liniştii publice și Iulian Denis Matei și Arun Marcu Rostaș pentru lovire sau alte violenţe și tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În urma anchetei s-a stabilit că în data de 2 aprilie 2017 la locuinţa unui bărbat din comuna Şcheia au mers mai multe persoane, membri ai familiei sale, pentru a sărbători un eveniment personal, printre care și Iulian Denis Matei.

În jurul orelor 16:30 unul dintre vecini, aflat în stare avansată de ebrietate, s-a apropiat de curtea casei unde se desfășura petrecerea și i-a solicitat proprietarului să-l scoată din curte pe Iulian Denis Matei pentru a vorbi cu el în legătură cu un incident mai vechi ce s-a petrecut între cei doi. Împreună cu acesta au ieşit din curte și frații acestui vecin.

Bărbatul sărbătorit a refuzat și a cerut vecinului să se liniştească întrucât el nu va accepta ca un musafir invitat la petrecerea sa să fie bătut de alte persoane.

În aceste condiții, vecinul i-a spus că nu este nici o problemă întrucât cu certitudine la finalul petrecerii  Matei va pleca spre locuinţa sa şi atunci va avea ocazia să se răzbune pentru incidentul mai vechi.

Pentru a preîntâmpina un eventual conflict, la orele 17:13 persoane din familia sărbătoritului au sunat la 112 solicitând deplasarea la faţa locului a unor lucrători de poliţie care să-i tempereze pe vecini.

La scurt timp după acest apel la faţa locului s-au deplasat doi lucrători de poliţie care au constatat că nu există nici un potenţial conflict, au purtat discuţii cu persoane din cele două familii şi le-au solicitat să se liniştească, iar în cazul unui eventual incident să îi contacteze în cel mai scurt timp.

La scurt timp după plecarea lucrătorilor de poliţie la locuinţa sărbătoritului a ajuns și Aurel Munga căruia i s-a relatat despre amenințările persoanelor din familia vecină  şi totodată i s-a solicitat sprijinul, iar după aceste discuţii, în jurul orelor 19:00 a ajuns și Amarildu Cezar Rostaș.

Imediat după sosirea acestuia, s-a luat hotărârea ca persoanele din familia vecină care l-au ameninţat pe  Matei să fie agresate pentru a nu le da ocazia lor să-l lovească primii.

În acest sens, Amarildu Cezar Rostaș, înarmat cu un topor, Aurel Muga, Iulian Denis Matei și Arun Marcu Rostaș înarmați cu bâte au mers spre curtea vecină unde se aflau mai multe femei şi copii din familie, în timp ce persoana vizată de atacatori plecase să se culce în locuința sa, aflată în apropiere.

Văzând că persoanele care vor să intre în curtea casei sunt înarmate, cei din curte au început să arunce în aceştia cu pietre şi alte obiecte şi totodată au început să strige.

Pietrele aruncate asupra lor precum şi scandalul provocat de respectivele persoane i-au determinat pe cei patru agresori să se îndepărteze de această casă și au mers spre locuințe bărbatului care îl amenințase pe Matei și care fusese trezit de strigăte şi ţipete și a ieşit din locuinţă.

Când s-a îndreptat spre poarta de la drum, Amarildu Cezar Rostaș şi Aurel Munga au ajuns chiar în dreptul casei sale și l-au lovit cu putere în zona cranio-cerebrală.

Amarildu Cezar Rostaș a aplicat prima lovitură cu toporul și l-a dezechilibrat, după care şi Munga i-a aplicat o lovitură puternică cu bâta tot în zona cranio-cerebrală.

Urmare acestor lovituri,  bărbatul a căzut în stare de inconştienţă pe sol.

Fratele bărbatului agresat a ieşit din curtea casei mamei sale şi a observat agresiunea comisă asupra fratelui său, motiv pentru care s-a deplasat spre locul incidentului. Imediat ce a ajuns lângă acesta Arun Marcu Rostaș şi Iulian Denis Matei s-au apropiat de el şi l-au lovit amândoi cu bâtele pe care le aveau asupra lor.

Văzând că două persoane din familia lor sunt lovite cu corpuri contondente dure, ceilalți membri ai familiei, bărbaţi, femei şi copii, au început să arunce cu pietre în cei patru agresori, fapt care i-a determinat pe aceştia să se refugieze în curtea familiei vecine.

Persoanele agresate în urma acestui incident au fost transportate în cursul serii la Spitalul judeţean de urgenţe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava în vederea acordării îngrijirilor medicale necesare, primul necesitând 70-80 de zile de îngrijiri medicale, iar al doilea 6-7 zile.

Dosarul urmează să fie judecat de Tribunalul Suceava.


Intră acum și în grupul de