“Pentru Guvernul roman, ca si pentru celelalte state europene, respectarea drepturilor omului este o prioritate”


Intră acum și în grupul de

“Pentru Guvernul român, ca si pentru celelalte state europene, respectarea drepturilor omului este o prioritate. Nu putem accepta ca cetatenii români sa fie supusi unor practici discriminatorii, care nu respecta demnitatea umana”, a declarat rimul-ministrul Calin Popescu-Tariceanu, la ultima sedinta de Guvern, referindu-se la initiativa italiana de amprentare a persoanelor din taberele nomade.  
Potrivit unui comunicat al Biroului de presa al Guvernului, seful Executivului a cerut Ministerului de Externe, Ministerului de Interne si Ministerului de Justitie sa intensifice contactele pe aceasta tema atât la nivelul Comisiei Europene, cât si la nivelul autoritatilor italiene. Totodata, Premierul Tariceanu i-a informat pe ministri cu privire la întrevederea avuta cu ambasadorul Italiei, Daniele Mancini, caruia i-a solicitat înca o data “sa transmita autoritatilor de la Roma îngrijorarea noastra cu privire la continutul deciziilor Guvernului italian privind siguranta publica”.

Prim-ministrul a mai solicitat ministrilor sa faca publice demersurile pe care autoritatile române le întreprind: “O parte importanta a populatiei române care traieste în Italia este îngrijorata, afectata  de aceste masuri ale autoritatilor italiene. Vreau sa simta ca Guvernul român este garantul acestor drepturi, pe care autoritatile italiene trebuie sa le respecte”, a mai afirmat prim-ministrul Calin Popescu-Tariceanu.


Intră acum și în grupul de