Poarta Bucovineană de la intrarea în județul Suceava, afectată de uzură la structura de rezistență și la elementele decorative din cauza traficului intens și intemperiilor, va fi reabilitată cu 152.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Poarta de intrare în județul Suceava amplasată pe E 85 în comuna Drăgușeni urmează să fie reabilitată cu 152.000 de lei după ce s-a constatat că s-a uzat structura de rezistență și elementele decorative.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a propus un proiect de hotărâre care să fie aprobat în ședința de miercuri a plenului CJ Suceava pentru reabilitara Porții Bucovinene de la intrarea în județ.

Construcţia marchează intrarea în judeţul Suceava, pe cale rutieră, dinspre judeţul lași și simbolizează specificul zonei reprezentat printr-o poartă bucovineană stilizată.

„Construcţia existentă cu denumirea Poartă Bucovineană a fost executată în anul 2010 și prezintă o uzură medie la structura de rezistenţă, la elementele decorative de lemn, precum și la elementele metalice aferente prinderii elementelor decorative din lemn, deoarece în acest timp construcţia a fost afectată din cauza traficului rutier intens și de factorii climatici (ploi, vânt, înghet, dezgheţ)”, arată Flutur în expunerea de motive.

Inițiatorul explică în acest document că în vederea punerii în siguranţă și reabilitării acesteia, Consiliul Judeţean Suceava prin Direcţia Judeţeană de Drumuri 9i Poduri, la recomandarea expertului tehnic, a întocmit o documentaţie tehnico-economică, în care s-au propus măsurile de intervenţie ce se impun pentru sistemul structural, respectiv fundaţii, stâlpi, grindă,  precum și pentru elementele nestructurale arhitecturale din lemn .

„Prin realizarea reabilitării Porţii Bucovinene se urmarește creșterea gradului de siguranţă în exploatare, evitarea unor accidente rutiere grave, precum și eliminarea aspectelor de ordin estetic la intrarea în judeţ, avand în vedere că zona Bucovinei este vizitată de un număr cât mai mare de turiști”, a subliniat Gheorghe Flutur.

Costurile lucrării de reabilitare prevăzute la Poarta Bucovineană sunt estimate la 152.896 lei, iar lucrarea ar urma să fie realizată în termen de două luni.


Intră acum și în grupul de