Fotbal, AJF : Sezonul trecut, luat la bani marunti


Intră acum și în grupul de

Sediul Asociatiei Judetene de Fotbal a gazduit, sâmbata, sedinta periodica cu delegatii echipelor din Liga a IV-a, întrunire la care au raspuns pozitiv 14 cluburi, reprezentantii gruparilor Zimbru Siret si Avântul Todiresti fiind absenti.

Presedintele AJF Suceava, Aurel Daicu, a facut pentru început o scurta informare asupra desfasurarii campionatului trecut, aratând ca, pentru buna desfasurare a noului sezon, trebuie mentinuta o buna relatie între forul pe care îl conduce si conducerile administrative locale.

„Masurile luate de Biroul Executiv al AJF, pe care le transmitem echipelor, au la baza directivele Federatiei Române de Fotbal”, a precizat Aurel Daicu, care a mentionat ca Suceava are una dintre cele mai puternice asociatii din tara, fapt dovedit de cele trei promovari consecutive reusite în Liga a III-a de câstigatoarele campionatului judetean.

Una din principalele preocupari ale AJF Suceava a fost asigurarea unor baze sportive decente, dotate cu vestiare, apa calda si o suprafata buna de joc. De asemenea, în atentia forului fotbalistic local a stat în permanenta controlul asupra starii disciplinare a echipelor, capitol perfectibil din pricina numarului mare de cartonase galbene si rosii înregistrat în jocurile Ligii a IV-a. Acestora li se adauga o cifra destul de mare de conducatori sanctionati pentru abateri disciplinare, astfel încât penalitatile sportive aplicate în sezonul trecut al Ligii a IV-a s-au ridicat la suma totala de 19400 lei.

Cele 94 de cazuri de indisciplina s-au concretizat în 136 de jucatori, 83 de jucatori suspendati si 730 de cartonase galbene. Totodata, au fost sanctionati un numar de 23 de conducatori cu penalitati sportive de 5100 lei.

De litera regulamentului nu au scapat nici arbitrii, 21 de cavaleri ai fluierului fiind sanctionati pe parcursul sezonului trecut. În cele mai grave cazuri au fost implicati Lucian Hreamata (Falticeni), Teodor Morosan (Suceava), Silviu Pitea (Falticeni), Dorin Prodan (Gura Humorului), care au comis greseli repetate.

Aurel Daicu a vorbit si despre noul sediu al AJF Suceava. „A fost o ambitie personala, sa las ceva în urma când voi parasi scaunul de presedinte. Noul sediu a fost construit din fonduri proprii carora li s-au adaugat un împrumut nerambursabil primit de la federatie, astfel încât, începând cu aceasta vara, fotbalul sucevean are o casa noua, proprietate comuna a tuturor echipelor participante în campionatele judetene”.

La rândul sau, presedintele Comisie Judetene a Arbitrilor, Gheorghe Stefanovici, a tinut sa ridice în cadrul discutiilor câteva probleme sesizate de cavalerii fluierului. Printre acestea se numara o atentie sporita la legitimarea cadrului medical si a juniorilor prezenti pe teren în jocurile de Liga a IV-a, care trebuie sa se legitimeze cu un act în original.

AJF a luat sâmbata si o prima masura de urgenta, si anume, întrunirea Comisiei de Omologare a bazelor sportive, care va verifica în cursul acestei saptamâni trenurile de joc pe care evolueaza gruparile Bucovina Badeuti si Avântul Todiresti.

În final, delegatii celor 16 echipe cu drept de joc în Liga a IV-a au tras la sorti programul competitional pentru sezonul 2008-2009. 


Intră acum și în grupul de