Un elev al Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava a obţinut medalia de argint la cea de a IV-a ediţie a Olimpiadei iraniene de geometrie


Intră acum și în grupul de

Elevul Bogdan Rusu, din clasa a VIII-a, de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, a obţinut medalia de argint la cea de a IV-a ediţie a Olimpiadei iraniene de geometrie, competiţie la care au participat concurenţi din peste 40 de ţări, inclusiv din România.

Directorul Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, profesorul Dan Popescu, a declarat, joi, că elevul Bogdan Rusu se află la prima participare la această competiţie on-line, iar rezultatul de la Olimpiada iraniană de geometrie “înnobilează palmaresul deja impresionant cu premii la concursuri de matematică obţinute chiar şi la nivelul olimpiadei naţionale”.

Proaspătul medaliat cu argint al Olimpiadei iraniene de geometrie, Bogdan Rusu, a declarat, joi, pentru NewsBucovina, că această competiţie s-a desfăşurat on-line, la începutul lunii septembrie, iar redactarea rezolvării subiectelor a fost în limba engleză.

Elevul ştefanist a spus că subiectele au avut un grad de dificultate ridicat, de nivelul celor de la olimpiadele naţionale şi chiar internaţionale, el concurând la categoria “elementary geometry”.

Bogdan Rusu a precizat că în anul şcolar 2016-2017 s-a calificat la etapele naţionale ale olimpiadelor de matematică, fizică şi informatică, însă a putut participa doar la două, la matematică obţinând medalia de argint.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de