Documentarul „Țara Moartă” de Radu Jude va fi proiectat la USV


Intră acum și în grupul de

În Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava va fi proiectat miercuri, 4 octombrie a.c., de la ora 19:00, filmul documentar „Țara Moartă”, cel mai recent proiect lansat de regizorul Radu Jude.

Documentarul a fost lansat în cinematografele româneşti pe 25 august, după ce a avut premiera internațională în secţiunea „Signs of Life” a Festivalului de Film de la Locarno 2017.

Potrivit organizatorilor, filmul „Țara Moartă” este un eseu documentar compus din mai mult de 500 de fotografii dintre cele peste 8.500 ale colecţiei Costică Acsinte, texte de Emil Dorian şi fragmente din coloana sonoră a filmelor de propagandă din anii ’30 – ’40.

Soundtrack-ul, compus în principal din fragmente din jurnalul unui medic evreu din aceeaşi perioadă, dezvăluie ceea ce fotografiile nu pot înfăţişa: răspândirea antisemitismului şi, apoi, o descriere bântuitoare a Holocaustului din România, un subiect rareori discutat astăzi în societatea românească.

Montajul documentarului este semnat de Cătălin Cristuţiu, sound design-ul de Dana Bunescu, iar consilierea tehnică a fost asigurată de Marius Panduru. Filmul este realizat cu sprijinul lui Cezar Mario Popescu, cel care a descoperit fotografiile lui Costică Acsinte. Producător este Ada Solomon.

Prețul unui bilet este de 5 lei. Biletele pot fi procurate online pe www.ccs-sv.ro / www.biletesuceava.ro sau de la Sediul Casei de Cultură a Studenților (lânga auto Albina, str. Zorilor, nr. 6), de luni până vineri, între orele 9:00 – 18:30.

 


Intră acum și în grupul de