Vicepresedintele Vasile Ilie a facut o “instruire” cu primarii din judet

Conducerea Consiliului Judetean Suceava le-a recomandat noilor primari alesi din orasele si comunele judetului sa tina cont în activitatea lor de zi cu zi de mai multe aspecte pe care le cere legea administratiei publice locale. Vicepresedintele PD-L al CJ, Vasile Ilie, le-a explicat marti primarilor ca trebuie sa reactualizeze regulamentul de organizare si functionare a consiliilor locale, în conformitate cu noile modificari aduse Legii administratiei publice locale.

De asemenea, la încheierea contractelor de achizitii publice se impune respectarea prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 34/2006, privind contractele de achizitie publica, de concesiune si de atribuire de servicii. Edilii sefi trebuie sa organizeze, în cadrul legal existent, serviciile de audit si sa înfiinteze structuri distincte pentru elaborarea si promovarea proiectelor cu finantare externa.

Pe de alta parte, noii sefi de administratie trebuie sa aiba în atentie constituirea serviciilor locale de utilitati publice, precum cele de salubritate, alimentare cu apa, canalizare,  iluminat public, administrare a drumurilor de interes local si îngrijire a spatiilor verzi.

Nu în cele din urma, importante sunt implementarea programelor de dezvoltare locala, demararea procedurilor pentru organizarea concursurilor în vederea ocuparii atât a postului de secretar – acolo unde este cazul – cât si a posturilor vacante din aparatul de specialitate al executivului.

Vasile Ilie mai spus ca este necesar si un inventar al bunurilor din domeniul public si cel privat al localitatilor, amintindu-le primarilor ca CJ acorda consultanta gratuita în rezolvarea problemelor.