Spitalul Judetean vrea un sondaj printre pacienti


Intră acum și în grupul de

Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava va apela la serviciile unei organizatii nonguvernamentale  pentru realizarea unui sondaj de opinie printre pacienti. Purtatorul de cuvânt al Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Tiberiu Bradatan, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinte de presa, ca unitatea spitaliceasca doreste realizarea unui sondaj de opinie în rândurile pacientilor spitalului judetean sucevean, care sa ilustreze nivelul de satisfacere al acestora privind actul medical, conditiile de spitalizare si alte lucruri de acest gen.

„Vom apela la o echipa de specialisti, de sociologi din cadrul unei organizatii nonguvernamentale, o asociatie care sa fie neutra. Ne dorim ca acest studiu sa reflecte cât mai exact situatia”, a afirmat dr. Bradatan, adaugând ca unitatea medicala este constienta ca este posibil sa apara si ecouri negative. „Este un risc, dar trebuie sa ni-l asumam pentru a sti aspectele catre care trebuie sa ne îndreptam, ce trebuie sa corectam”, a mentionat purtatorul de cuvânt al Spitalului Judetean.

Nu este o premiera la Spitalul Judetean existenta unor asemenea chestionare, însa unitatea medicala nu crede ca acestea erau concludente. „Erau niste formulare concepute de noi, puse la fisele pacientilor si pe care acestia le completau, dar se putea considera ca raspunsurile puteau fi influentate. Acum sondajul se va face sub protectia anonimatului, iar oamenii nu se vor simti constrânsi”, a mai spus dr. Bradatan, precizând ca „vrem sa vedem ce vor sucevenii de la noi”. 


Intră acum și în grupul de