” Zilele Culturii Polone” la editia a X-a


Intră acum și în grupul de

Uniunea Polonezilor din România organizeaza la Suceava editia cu numarul X a „Zilelor Culturii Polone”, care se desfasoara sub deviza „Mai aproape unii de altii”. „Manifestarile din cadrul Zilelor Culturii Polone sunt menite sa apropie popoarele român si polon, sa promoveze cultura polona în România, sa favorizeze deschiderea catre altii si cunoasterea comunitatii poloneze din Bucovina multietnica”, precizeaza presedintele Uniunii Polonezilor din Romania, Ghervazen Longher.

Printre manifestarile ce vor avea loc, se remarca vernisarea expozitiei de fotografii „Portrete de polonezi din România” în holul Casei Polone din Suceava, pe data de 26 iulie, orele 19.00. Vernisajul va fi urmat de spectacolul ansamblului „Harnam” din Lód? – Polonia, care va începe la orele 19.30 în sala de spectacole a Casei Polone din Suceava.

Duminica, ca de obicei, va avea loc o vizita într-o comunitate poloneza. Invitatii din Romania si Polonia vor participa duminica, în localitatea suceveana Solonetu Nou, unde se afla o importanta comunitate de etnici polonezi,  la oficierea Sfintei Liturghii. Apoi va avea loc întâlnirea cu comunitatea si un spectacol folcloric cu participarea ansamblurilor din Polonia si ale Uniunii Polonezilor din Romania.  


Intră acum și în grupul de