Sindicalistii, indecisi in acceptarea salariului minim pe economie de 540 lei


Intră acum și în grupul de

Sindicalistii nu sunt înca hotarâti daca vor sustine oferta Executivului de majorare a salariului minim pe economie cu 40 de lei de la 1 octombrie. Unele sindicate spun ca vor accepta propunerea Guvernului, dar numai cu anumite conditii, altele sustin ca 540 de lei este o suma insuficienta pentru un trai decent.

„În cadrul acestei propuneri, sigur e vorba si de 540 de lei de la 1 octombrie, lucru pe care l-am accepta în situatia în care Guvernul accepta o crestere graduala a salariului minim de la anul cu 3 puncte procentuale, astfel încât salariul minim sa atinga o valoare de 50% din salariul mediu brut la începutul lui 2014”, a declarat vicepresedintele Cartel Alfa, Petre Dandea.

Pe de alta parte, presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, a spus ca unii sindicalisti considera ca 540 de lei sunt insuficienti si trebuie o crestere la 600 de lei din octombrie 2008.

Sindicatele si patronatele au fost invitate, vineri, la Palatul Victoria, pentru a semna acordul propus de Guvern privind cresterea salariului minim pe economie. Potrivit documentului, de la 1 octombrie, venitul minim va creste la 540 de lei, urmând ca de la 1 ianuarie sa fie majorat la 600 de lei. Acordul Executivului prevede si o crestere anuala cu aproape 100 de lei a salariului minim pe economie, pâna în 2014. Atunci, salariul minim va ajunge la 1.325 de lei si va reprezenta 50% din valoarea salariului mediu brut. 


Intră acum și în grupul de