Acasă Actualitate Sindicalistii, indecisi in acceptarea salariului minim pe economie de 540 lei

Sindicalistii, indecisi in acceptarea salariului minim pe economie de 540 lei


Intră acum și în grupul de

Sindicalistii nu sunt înca hotarâti daca vor sustine oferta Executivului de majorare a salariului minim pe economie cu 40 de lei de la 1 octombrie. Unele sindicate spun ca vor accepta propunerea Guvernului, dar numai cu anumite conditii, altele sustin ca 540 de lei este o suma insuficienta pentru un trai decent.

„În cadrul acestei propuneri, sigur e vorba si de 540 de lei de la 1 octombrie, lucru pe care l-am accepta în situatia în care Guvernul accepta o crestere graduala a salariului minim de la anul cu 3 puncte procentuale, astfel încât salariul minim sa atinga o valoare de 50% din salariul mediu brut la începutul lui 2014”, a declarat vicepresedintele Cartel Alfa, Petre Dandea.



Pe de alta parte, presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, a spus ca unii sindicalisti considera ca 540 de lei sunt insuficienti si trebuie o crestere la 600 de lei din octombrie 2008.

Sindicatele si patronatele au fost invitate, vineri, la Palatul Victoria, pentru a semna acordul propus de Guvern privind cresterea salariului minim pe economie. Potrivit documentului, de la 1 octombrie, venitul minim va creste la 540 de lei, urmând ca de la 1 ianuarie sa fie majorat la 600 de lei. Acordul Executivului prevede si o crestere anuala cu aproape 100 de lei a salariului minim pe economie, pâna în 2014. Atunci, salariul minim va ajunge la 1.325 de lei si va reprezenta 50% din valoarea salariului mediu brut. 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version