Noua sala de operatii neurochirurgicale, pe ultima suta de metri


Intră acum și în grupul de

Noua sala de operatii neurochirurgicale a Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava urmeaza a fi data în folosinta, lucrarile de construire si amenajare fiind terminate, dotarea este facuta partial, singurul lucru de care mai este nevoie fiind un aparat de anestezie tip1. Întrucât termenul de livrare al aparatului de catre firma furnizoare este în octombrie, conducerea spitalului a solicitat printr-o adresa devansarea acestuia pentru luna august, a precizat purtatorul de cuvânt al unitatii medicale sucevene, dr. Tiberiu Bradatan.

Amenajarea acestei sali a costat aproximativ 3-4 miliarde lei vechi, bani proveniti din veniturile proprii ale spitalului judetean, realizarea ei reprezentând o premiera pentru institutie, mai ales ca acesta are doi neurochirurgi experimentati, care vor avea ocazia sa lucreze în conditii performante.

Sala este dotata cu truse noi, masa de operatii, lampa scialitica, are usi electromagnetice, vestiare.

Dr. Bradatan a precizat ca circuitul salii a fost foarte bine gândit, existând acolo si o zona tampon între sala si vestiar, ca un filtru, unde personalul se schimba în tinuta de lucru, sterila. „Exista usi electromagnetice, vestiare, iar personalul nu iese prin aceeasi usa prin care a intrat, intrarea si iesirea facându-se prin usi separate”, a mai adaugat purtatorul de cuvânt al unitatii medicale sucevene. 


Intră acum și în grupul de