Bucovina sub ape!


Intră acum și în grupul de

Numarul localitatilor afectate de ploile torentiale înregistrate joi, a crescut de la o ora la alta. Comunicarile venite din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava arata ca noi localitati erau afectate pe parcursul zilei de joi. Potrivit Prefecturii Suceava, joi dupa-amiaza au fost afectate 16 localitati – municipiul Suceava si municipiul Câmpulung Moldovenesc, Bunesti, Stulpicani, Breaza, Crucea, Vama, Straja, Fundu Moldovei, Ostra, Sadova, Pojorâta, Brosteni, Ulma, Moldovita, Vatra Moldovitei.

Conform centralizatorului Prefecturii Suceava, în urma inundatiilor, 407 gospodarii au fost afectate, 256 gospodarii izolate, 33 persoane evacuate, 238 ha teren agricol afectat, 21 fântâni colmatate, 2,6 km dig afectat, 5 km aparari de maluri afectati, 49,15 km drum comunal afectat, 7,6 km drumuri judetene afectate, 19 poduri afectate, 91 podete afectate, 40 punti afectate, 14 obiective socio-economice afectate, 0,5 km drum forestier afectat, 5 L.E.A. de medie tensiune întrerupte partial- cu 26 P.T., afectând 5 localitati, 7 stâlpi L.E.A. de medie tensiune rupti, iar pe linia ferata Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, circulatia este îngreunata.

Mai trebuie mentionat ca cei 70 copii izolati în tabara Valea Caselor au fost salvati. Copiii, elevi în clasele I – VIII, ramasesera blocati dupa ce apele au distrus un pod care facea legatura dintre drum si pensiunea unde acestia erau cazati. Acestia au fost salvati fiind purtati în brate de 30 jandarmi, care i-au trecut în siguranta râul, fiind preluati ulterior de mijloace de transport.

Potrivit Prefecturii Suceava, Comitetele locale pentru Situatii de Urgenta din localitatile afectate, împreuna cu I.S.U. Suceava, S.N.C.F.R., E-on Moldova, Inspectoratul de Jandarmi Suceava, S.D.N. Câmpulung Moldovenesc, Inspectoratul Judetean de Politie,  actioneaza pentru înlaturarea efectelor inundatiilor produse.

Prefectul judetului Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, a tinut sa multumeasca tuturor institutiilor implicate pentru profesionalismul si promptitudinea de care au dat dovada în gestionarea situatiei si pentru sprijinul acordat persoanelor afectate de fenomenele meteorologice.

De asemenea, mai trebuie de remarcat ca cel mai afectat a fost municipiul Câmpulung Moldovenesc, unde viitura a fost atât de mare,  încât autocamionul de interventie al Detasamentului Câmpulung Moldovenesc cu o motopompa transportabila si o motopompa remorcabila  au fost luate de aceasta si rasturnate, din fericire neînregistrându-se victime.  

Mai jos va prezentam situatia realizata de ISU „Bucovina” Suceava, joi la ora 16:30, cu localitatile afectate:

 


Intră acum și în grupul de