485 de salvatori…pentru sinistratii din Bucovina


Intră acum și în grupul de

Exceptând micile rautati, care sunt de altfel de înteles când e vorba de suferinta si dezastru, sinistratii din Bucovina au avut doar cuvinte de multumire pentru cei care i-au scos din ape, si care i-au ajutat ca mai scoata ce se mai putea de prin gospodarii. Este vorba despre 485 de salvatori ai ISU Suceava.

Înca de la primele apeluri pe numarul unic de urgenta 112, cu privire la inundatiile începute în seara zilei de miercuri, 23.07.2008, profesionistii ISU „Bucovina” Suceava au plecat în misiuni de salvare persoane, animale si bunuri gospodaresti, evacuare a apei si a aluviunilor din gospodarii, decolmatari fântâni, podete si canale, modificari cursuri de albie, deblocari de drumuri si alte misiuni de situatii de urgenta, se arata într-un comunicat al ISU Suceava.

„În medie, începând de miercuri noaptea (23.07.2008) si pâna duminica seara (27.07.2008), au participat la misiuni un numar de 485 de salvatori, 48 de autospeciale, 51 de motopompe, 11 barci si alte utilaje de prima interventie.

În sprijinul nostru au sosit colegi de la inspectoratele pentru situatii de urgenta din judetele Botosani, Neamt, Vrancea, Covasna, Harghita cu un numar de 6 autospeciale si 70 de angajati. Misiunile de salvare si evacuare s-au desfasurat încontinuu, personalul ISU fiind schimbat cu forte proaspete la fiecare 24 de ore. Prin eforturile profesionistilor ISU au fost evacuate si salvate un numar de peste 5500 de persoane” precizeaza în comunicat inspectorul-sef al ISU „Bucovina” Suceava, colonel Lucel Lulciuc.

Acesta mentioneaza ca, si în prezent, angajatii ISU „Bucovina” Suceava lucreaza pentru evacuarea apei si a aluviunilor din gospodarii si misiuni de transport alimente, combustibil si alte ajutoare catre populatia afectata de inundatii.

„Vrem sa multumim personalului din cadrul celorlalte structuri ale M.I.R.A., reprezentantilor autoritatilor publice centrale si locale si reprezentantilor mass-media, care au fost alaturi de noi si ne-au ajutat pentru o buna desfasurare a actiunilor din ultimele zile” a adaugat colonelul Lulciuc.


Intră acum și în grupul de