Țigări de peste 175.000 lei, găsite de polițiștii de frontieră, abandonate la Straja

Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit, la Straja, 15.000 de pachete de țigări, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 175.500 lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch Seriţan, în urma unei misiuni specifice în zona de responsabilitate, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Straja, un grup de persoane care se deplasa de la frontieră spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

„Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit pe teritoriul statului vecin”, a precizat comisarul-şef Ilie Poroch Seriţan.

El a menționat că autoritățile de frontieră ucrainene au fost anunțate imediat despre producerea evenimentului, totodată procedându-se la verificarea zonei.

Astfel, au fost descoperite șapte colete cu țigări, de proveniență ucraineană.

„Țigările au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 15.000 pachete de țigări, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 175.500 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava.

El a menționat că polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

loading...