Muzeul Satului Bucovinean gazduieste o noua editie a Targului Mesterilor Populari


Intră acum și în grupul de

O noua editie a Târgului Mesterilor Populari va avea loc în perioada 1-3 august 2008, în Muzeul Satului Bucovinean cu sprijinul Consiliului Judetean Suceava, Complexului Muzeal Bucovina si Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale.

Târgul se încadreaza în programul manifestarilor organizate de Sectia de Etnografie, cu scopul de a promova mestesugurile traditionale, un prilej de afirmare a valorilor legate de traditia si mostenirea culturala româneasca.

La târg au fost invitati peste 130 de mesteri populari din toate zonele etnografice ale tarii si din Republica Moldova reprezentând mestesugurile traditionale practicate: prelucrarea lemnului, olarit, tesut, încondeierea oualor, pictura pe lemn, împletituri.

Astfel, pe durata târgului se pot cumpara obiecte de arta populara si vor avea loc spectacole de muzica populara, sustinute de ansambluri folclorice din judetul Suceava, precum si concertul extraordinar sustinut de solistul vocal de muzica populara DINU IANCU SALAJANU, SÂMBATA , ORA 19.

Orele de vizitare a târgului sunt 9:00-21:00.


Intră acum și în grupul de